Administracions

Més refugis públics i piscines contra l’onada de calor

Els municipis s’activen i Agents Rurals, la policia local i voluntaris recorden que és prohibit d’accedir a les Gavarres

L’onada de calor va tornar a elevar ahir les màximes a la demarcació fins als 40,8°C de Cabanes i els 40,2°C d’Espolla, a l’Alt Empordà, i els els 39,5°C de Girona i els 39°C d’Anglès i Cassà de la Selva. Les puntes tèrmiques es mantindran o s’elevaran durant el cap de setmana, i l’Ajuntament de Girona va anunciar ahir que tot el cap de setmana obriran tres centres cívics com a refugis climàtics – els de Pla de Palau, Pont Major i Sant Narcís– d’11 a 18 h, i les dutxes del pavelló municipal de Santa Eugènia-Can Gibert del Pla i el pavelló municipal de Girona-Fontajau –de 9 a 13 h i de 16 a 20 h–.

A Banyoles també han habilitat el casal cívic com a refugi climàtic. Avui es podrà recórrer, a més, al Museu Darder. La mesura coincideix amb la reobertura dels Banys Vells –espai de bany públic a l’estany–, que estaven en obres, i amb la decisió del Club Natació Banyoles d’establir l’accés a les instal·lacions per tres euros les tardes d’aquest cap de setmana.

A banda de les piscines municipals que altres poblacions, com ara Llagostera, Riudellots i Ripoll, han habilitat perquè els veïns puguin fer-ne ús, a Salt ahir treballaven per recuperar l’equipament, del tot, després d’uns problemes de filtratge. Palafrugell i Platja d’Aro també han previst l’obertura d’espais municipals amb aire condicionat, aigua i wifi.

Controls a les Gavarres

En paral·lel, els Agents Rurals han intensificat la vigilància –fins i tot amb l’ajuda d’un helicòpter– per controlar els accessos tancats a les Gavarres, el cap de Creus, el massís del Montgrí i l’Albera, on informaven de la prohibició a esportistes i excursionistes. Tenen el suport de policies locals, voluntaris i les ADF, en un dispositiu conjunt que s’afegeix a la restricció d’accés en vehicle motoritzat que ja estava previst que entrés en vigència ahir a Roses –a les cales del cap de Creus– o el tancament, al Ripollès, dels gorgs de Campdevànol, on no hi ha aigua per banyar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona