Societat

Castell de 9 vora el mar

Els Castellers de Vilafranca van plantar a Lloret de Mar l’únic 3 de 9 amb folre que es va veure en un cap de setmana casteller majoritàriament tranquil

Cap de setmana casteller per agafar forces per a les properes actuacions d’uns mesos de juliol i agost molt exigents. Després d’unes setmanes on ja s’havien començat a veure els primers castells de 9 – per part de Vilafranca, Vella, Minyons i Joves de Valls- aquest cap de setmana la única colla que el va tornar a portar va ser els Castellers de Vilafranca en una actuació celebrada dissabte a la tarda a Lloret de Mar.

Els vilafranquins el van completar per tercer dissabte consecutiu (Tarragona, Altafulla i Lloret) i el castell va arribar després d’un intent desmuntat que no es veia clar. Els de la camisa verda van començar l’actuació amb el tercer 5de8 de la temporada i, en ronda de repetició, després de desmuntar el 3de9f amb l’entrada de dosos, van estrenar el 7de8, que no els hi va comportar masses dificultats. Un castell poc habitual dels vilafranquins ja que no el completaven des del 2015.

Però els de la camisa verda tenien clar que per seguir endavant no poden aparcar els castells de 9 i, per tant, després del 5de8 i el 7de8, mostrant la seva autoexigència i la feina feta a assaig, van tornar-hi amb el 3de9f, que aquest cop va pujar més segur que en el primer intent desmuntat. Tercer 3de9f de l’any, doncs, dels vilafranquins que van completar la seva actuació amb el pilar de 6 i que es preparen de valent per a la diada de les Santes, diumenge vinent, a Mataró i, seguidament, l’últim cap de setmana de juliol, a Vilanova, on podrien seguir fent més passos endavant abans d’una setmana de descans per agafar amb ganes el mes d’agost.

Els vilafranquins estaven acompanyats a Lloret per a Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Colla Castellera de Figueres. Els primers van plantar els primers 4de7, 5de6 i pilar de 5 de l’any i, a més, també van tornar a fer el 3de7. Els de Figueres, amb baixes, no van poder fer més que tres castells de sis: el 3de6, el 4de6 amb agulla i el 4de6.

Una altra actuació destacada del cap de setmana va ser la Diada del Quadre de Santa Rosalia a Torredembarra, diumenge a la tarda, que en comptes de començar a les 18h va fer-ho a les 18.30h per les altes temperatures. Totes les mirades estaven posades a la Colla Joves Xiquets de Valls, que volia recuperar el 3d9f que en la diada de Sant Joan van deixar en carregat.

Els vermells van començar completant el 5de8, un ja clàssic de la Joves, i, en segona ronda, van desmuntar el 3de9f amb la canalla ja enfilant-se. Seguidament van voler asserenar amb el 2de8f, però tampoc el van veure clar i el van desmuntar quan es col.locaven els dosos. S’ho van repensar i van seguir amb el 4de8 i, per acabar, van decidir aparcar el 3de9f i van tirar el 3de8. Diada, doncs, que no va sortir com esperaven els vermells de Valls, però que van posar una cirereta final que els va deixar amb bon regust de boca ja que, en ronda de pilars, van completar el seu primer pilar de 6 de l’any.

Per la seva banda a Torredembarra també hi van ser la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que va assolir el seu objectiu, que era anotar-se la primera clàssica de 8 de la temporada ajuntant, doncs, el 3 i 4de8 amb la tde7, una estructura que van estrenar per Sant Joan i que encara no havia anat de la mà dels castells de 8.Els Nois de la Torre jugaven a casa i també van assolir objectius revalidant els dos castells de 7 bàsics, el 3 i 4de7 (després d’un intent desmuntat), i el van acompanyar del 3de7 amb agulla.

Per altra banda els Minyons de Terrassa van actuar a Sant Cugat del Vallès, en la diada de la Llotgeta, antiga Diada de Sant Cugat, on van rodar els castells bàsics de 8, amb el 3 i 4de8, i e 2de7. Els Castellers de Sant Cugat amb el 4de8 i el 3de7 i els Castellers de Sabadell van plantar el 4de8, el 4de7 amb agulla i el 5de7.

LA XIFRA

1
castell
de 9 vist durant el cap de setmana
Altres actuacions

Dissabte

Salou

Colla Vella dels Xiquets de Valls 3/7, 2/7, 5/7, 4/7 a , 3/8, 4/7

Masquefa:

Xicots de Vilafranca 3/7, 4/7, 4/6 a

Diumenge

Caldes Montbui

Castellers de Barcelona 2/7, 5/7, 4/7

Moixiganguers d’Igualada 3/8, 4/8, 7/7

Sant Andreu de Llavaneres

Capgrossos de Mataró 3/7, t/7, 4/7

Calafell

Castellers de Terrassa 3/7, 4/7, 3/6ps

Nens del Vendrell 4/7a , 4/7, 3/7

Sant Vicenç dels Horts

Minyons de l’Arboç 3/6p, 4/6, 3/6

Castellers de Sant Feliu

Castellers de Sant Vicenç dels Horts

Minyons de Terrassa 5/7, 4/8, 4/7p



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia