Societat

“Judicialització massiva” de la restauració per la retallada horària de les terrasses a Barcelona

El director del Gremi, Roger Pallarols qualifica les mesures com un “atac directe” i un “assetjament i persecució” contra els establiments

El director del Gremi de Restauradors de Barcelona, Roger Pallarols, ha anunciat aquest divendres una “judicialització sense precedents i massiva” contra la decisió de l’Ajuntament de Barcelona d’escurçar l’horari de les terrasses en alguns dels punts més sorollosos de la ciutat.

El consistori va informar aquesta setmana que les terrasses del carrer Enric Granados, en el districte de l’Eixample, hauran de tancar una hora abans -de diumenge a dijous a les 23:00 hores, i divendres i dissabte a les 00:00 hores-, i que les del carrer Joaquim Costa i la plaça dels Àngels, al barri del Raval, i el carrer d’Escudellers i la plaça George Orwell, en el Gòtic, hauran de fer-ho a les 23:00 hores tots els dies de la setmana, totvi que aquestes darreres propostes estan en fase d’al·legacions.

Les mesures, que el govern local ha argumentat que pretenen combatre el soroll en zones on se supera de forma reiterada el límit acústic permès, han estat titllades per Pallarols com un “atac directe” i un “assetjament i persecució” a la restauració.

“L’equip municipal presidit per Ada Colau ha decidit, unilateralment, reobrir la guerra de les terrasses i enfrontar-se directament amb tota la restauració i amb el conjunt de la ciutadania”, ha assegurat Pallarols en declaracions als mitjans de comunicació.

El director de la patronal de la restauració barcelonina ha recordat que en 2018 ja es va aconseguir un pacte “amb cessions de totes les parts”, i ha remarcat que els horaris actuals de la ciutat “són els més restrictius de Catalunya i del conjunt d’Espanya”.

Sobre aquest tema, ha considerat que l’ajuntament està incomplint els seus compromisos: “Estem davant una situació absolutament irracional, que solament motiva la ràbia i l’odi contra un sector, és absolutament intolerable”.

Pallarols ha afirmat que, a partir d’ara i fins a les eleccions municipals, el sector respondrà de forma “molt contundent” a les intencions del consistori, tant des del vessant judicial com polític.

“Ens dirigim cap a una judicialització sense precedents, una judicialització massiva, tant pel que es refereix a la retallada d’horari que pretenen imposar a les terrasses de molts llocs de la ciutat, com també a la retallada d’horari de les llicències d’activitat”, ha afegit.

El director del Gremi ha subratllat que les terrasses i la restauració “gens tenen a veure” amb el botellot i l’incivisme, problemàtiques que, al seu parer, són les que generen malestar entre els veïns i que el consistori no afronta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla