Societat

L’oci nocturn titlla de “desmesurada” l’”alarma social” per les punxades

El secretari general de la patronal d’oci nocturn FECASARM, Joaquim Boadas, ha defensat que “aquest fenomen de les punxades” està creant “una alarma social totalment desmesurada” ja que només hi ha una vintena de casos denunciats a Catalunya.

A través d’un comunicat gravat en vídeo, Boadas ha exigit als responsables de les punxades que “deixin de crear aquesta alarma i de coartar la llibertat de les dones”, encara que ha destacat que són “casos aïllats” que “aniran desapareixent amb el pas del temps”.

Boadas ha destacat que moltes de les punxades s’han produït molt a prop geogràficament, la qual cosa “podria obeir a l’acció d’una persona”, i ha situat aquestes pràctiques de punxades especialment a l’entorn del “oci nocturn il·legal”.

“Sortir de festa en locals de festa legals és totalment segur”, ha destacat Boadas, que ha assegurat que aquesta pràctica “no va a generar” el pànic que es pretén, i ha defensat que si es difon públicament la seva imatge, als autors se’ls prohibirà per dret d’admissió l’entrada.

Sobre aquesta qüestió, ha valorat “positivament” que s’hagi identificat al presumpte autor de la burxada de la Ràpita (Montsià), i ha assegurat que “si és identificada i la seva fotografia és difosa” pels mitjans, se li prohibirà l’entrada a qualsevol discoteca de Catalunya, “i si pot ser”, a nivell d’Espanya.

“Tindrem molt en compte que aquesta persona és una persona agressiva, que causa actes violents contra les persones que es troben dins dels locals, i per dret d’admissió no podrà entrar-hi”, ha defensat Boadas, emparant-se en la normativa catalana, l’acció de la qual espera que serveixi de “mesura dissuasiva”.

L’home identificat per la policia local de la Ràpita, d’uns 40 anys d’edat i veí de Saragossa, ha negat haver punxat a la noia, de 24 anys i veïna de Castelló, segons han informat a Efe fonts de la investigació.

Una de les hipòtesis que barregen els investigadors és que l’home punxés a la noia amb les puntes d’un vano, quan tots dos, que estiuegen a La Ràpita, es trobaven en un local d’oci nocturn, segons les fonts.

La noia no va patir cap robatori o agressió sexual posterior i tampoc se li va detectar cap substància sospitosa en les anàlisis, com ha ocorregut amb la vintena de casos denunciats a Catalunya per aquest tipus de punxades en locals d’oci nocturn.

La denunciant, que va donar l’alerta la nit del passat dissabte a la policia local de la Ràpita, que va identificar al sospitós a partir de la versió de la víctima, tampoc va patir cap símptoma per aquesta punxada, com marejos o pèrdua del coneixement



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona