Societat

Diversos municipis que s’abasten del Canal d’Urgell afectats per problemes d’aigua tèrbola

Mollerussa se suma a Agramunt i Preixens en la recomanació de no beure ni cuinar amb l’aigua de l’aixeta fins a nou avís

La problemàtica de l’aigua tèrbola pel consum de boca afecta diversos municipis que s’abasten del Canal d’Urgell. L’Ajuntament de Mollerussa s’ha sumat aquest dilluns a la crida a no beure ni fer servir per cuinar l’aigua de l’aixeta fins a nou avís. A Agramunt (Urgell) aquest avís ja es va donar diumenge, igual que a Preixens, també a la zona. El focus d’aquest problema es creu que podrien ser les fortes tempestes que van caure dijous a la tarda i que van provocar avingudes importants d’aigua a la vall del Llobregós. Ara aquesta aigua bruta ha anat baixant pel curs del canal i ha entrat a les estacions de subministrament afectant així més municipis i mancomunitats com Golmés o Vilanova de Bellpuig, Palau d’Anglesola i Sant Martí de Maldà.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que la incidència se’ls ha comunicat des de l’empresa Agbar, concessionària del servei d’aigua, i que també se’ls ha explicat que la problemàtica es deu a les pluges dels darrers dies i al fet que els embassaments estan mancats de reserves. Dissabte a la nit ja van arribar els primers “indicadors amb paràmetres que començaven a fallar”, ha precisat l’alcalde, que també ha afegit que fins que no ha estat fins ara que Salut ha recomanat no consumir l’aigua.

Pel que fa a les fonts municipals, Solsona ha dit que quan la concessionària els informi de l’afectació real que té aquest problema, es procedirà a prendre una decisió sobre els equipaments de la ciutat i per tant, si es tanquen o no els fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia