Educació

Palau de Santa Eulàlia obre la llar, un any després de l’escola

El conseller d’Ensenyament la inaugura i assegura que els serveis educatius rurals són clau per al país

L’alcalde diu que són equipaments que els ajuden a frenar l’envelliment i el despoblament

Un centre educatiu és un element molt rellevant per a qualsevol municipi, però per als micropobles és essencial per mantenir la població i frenar l’envelliment. Ho va recordar ahir l’alcalde de Palau de Santa Eulàlia, Xavier Camps, en la inauguració de la nova llar d’infants rural, just un any després d’haver recuperat l’escola d’infantil i primària, que havia estat cinc dècades tancada. “No té preu que vinguin els dos alumnes de P3 a visitar l’ajuntament i veure infants a l’hora de dinar”, va expressar Camps, anomenant un per un cadascun dels alumnes del centre.

La diputada d’assistència als petits municipis de la Diputació de Girona, Eva Viñolas, hi va coincidir també en el seu parlament.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va recordar que els seus pares havien estat mestres d’escoles rurals i va afirmar que aquest tipus de centres escolars són elements clau en la política del seu departament. “Acompanyarem tots els municipis que vulguin tenir escola o llar d’infants rural”, va indicar, tot recordant que Ensenyament ha obert setanta escoles rurals noves, cinquanta-dues d’aquestes a les comarques gironines i diverses a la comarca de l’Alt Empordà.

El conseller Gonzàlez-Cambray va remarcar que l’obertura de la nova llar d’infants rural de Palau de Santa Eulàlia era fruit d’un èxit col·lectiu i va posar-la com a exemple “de tenir clar que tot és possible i de fer que les coses passin”. Abans, havia manifestat que el servei educatiu públic de Catalunya té marge per millorar i molts reptes de futur, tot i que va voler deixar clar que és un servei “fantàstic”, que compta amb “uns grans professionals”.

Finalment i abans de visitar les noves instal·lacions i descobrir-hi una placa, va animar a actuar des de la confiança i no pas des de la por.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia