Salut

El conseller Argimon inaugura el nou consultori local de Verges, que dobla la superfície de l’antic centre

El projecte ha comptat amb una inversió de 870.000 euros i es preveu que entri en funcionament el 29 de setembre, un cop s’hagi completat el trasllat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat aquest 20 de setembre a la tarda el nou consultori local de Verges, que substituirà el centre actual. El nou equipament, gestionat per la Fundació Hospital de Palamós - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (FHP-SSIBE), doblarà la superfície de l’antic consultori, que passa de 106 metres quadrats als 289 metres quadrats actuals, i compta amb 4 noves consultes. Es preveu que entri en funcionament el proper 29 de setembre, un cop s’hagi completat el trasllat des de les antigues instal·lacions.

El conseller ha visitat les instal·lacions del nou centre acompanyat de l’alcalde del municipi, Ignasi Sabater; el gerent de la Regió Sanitària Girona, Miquel Carreras; el director del sector sanitari del Baix Empordà de la Regió Sanitària Girona, Josep Carreras; el director-gerent de Fundació Hospital de Palamós - Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (FHP-SSIBE), Xavier Pérez; la directora assistencial de FHP-SSIBE, Anna Ribera; la directora d’atenció primària de SSIBE, Esther Vilert i professionals de l’equip assistencial.

En la seva intervenció, el conseller ha remarcat que les noves instal·lacions ofereixen un espai més ampli, confortable i adaptat a les noves necessitats de la població. Així mateix, el centre permetrà millorar en l’atenció que reben els pacients i també en les condicions de treball dels propis professionals. A més, Argimon ha posat en valor” el treball col·laboratiu amb el món local”, del qual el consultori n’és un exemple, i ha agraït la implicació de tots els que ho han fet possible.

En la mateixa línia, l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha destacat que el nou consultori local és un equipament “molt important i necessari” pel municipi i ha agraït el treball dels alcaldes que l’han precedit i que han contribuït en el projecte.

Per la seva banda, la directora d’atenció primària de FHP - SSIBE, Esther Vilert, ha posat en valor el canvi d’ubicació després de 29 anys ocupant el mateix emplaçament, així com la millora en l’accessibilitat del nou espai i l’adaptació a les necessitats canviants dels veïns de Verges al llarg dels anys. Vilert ha explicat també que les noves instal·lacions permetran fer-hi noves tècniques sense haver-se de desplaçar al CAP de Torroella de Montgrí, com la crioteràpia i l’administració de ferro intravenós, fet que suposarà un important salt qualitat en l’atenció dels pacients. A més, el consultori forma part de l’oferta de rotació rural dels residents de medicina familiar i comunitària de Catalunya i confia que les noves instal·lacions contribuiran a fer més atractiva aquesta oferta.

Millora del confort per a pacients i professionals

Les obres van començar el març de 2021 i s’han completat aquest estiu. La construcció d’un nou consultori a Verges era necessària per guanyar en qualitat de l’atenció que s’hi presta i en comoditat, tant per als pacients com per als professionals. L’accés principal és a peu pla des del carrer Xaloc i incorpora un pati interior que permetrà gaudir a les consultes d’una major intimitat, que s’acabarà d’aconseguir a través del verd dels arbres del jardí privat.

A partir de l’entrada se situen el vestíbul i la sala d’espera. Des d’aquests espais s’accedeix directament al conjunt de les sales de consulta, recepció, arxiu i l’àrea de personal i emmagatzematge. Per a una millor optimització i polivalència dels espais, totes les sales de consulta estan intercomunicades.

La construcció del nou equipament, ubicat en un solar cedit per l’ajuntament, ha anat a càrrec del Servei Català de la Salut, i en el seu conjunt haurà comptat amb un pressupost de 869.503 euros, incloent el projecte arquitectònic, l’execució de les obres i l’equipament.

El nou centre, d’una única planta, disposa d’una superfície construïda de 289 metres quadrats i d’una previsió d’espai per a possibles futures ampliacions. L’antic consultori local de Verges estava ubicat fins ara al número 1 del carrer la Placeta, als baixos de l’ajuntament, i ocupava una superfície d’uns 106 metres quadrats, de tal manera que la nova construcció permet gaudir de major espai.

El projecte arquitectònic és obra de l’estudi Sierra Rozas Arquitectes i l’execució de les obres es va adjudicar a Construo Construccions Generals, SL. La construcció destaca per disposar d’unes instal·lacions funcionals i confortables, al mateix temps que segueixen els criteris de sostenibilitat i estalvi energètic. Visualment des de l’exterior, es produeix un joc de cobertes inclinades, i amb acabaments de rajola ceràmica de petit format.

El consultori local de Verges, amb una població assignada de 1.183 habitants, forma part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí, que inclou els consultoris municipals de Verges, l’Estartit, Serra de Daró, Gualta, Jafre i la Tallada d’Empordà. En el conjunt de l’ABS, l’equip d’atenció primària atén una població assignada de 16.034 habitants i una àrea geogràfica de 132 quilòmetres quadrats.

Un cop finalitzada la inauguració del consultori local de Verges, el conseller Argimon s’ha desplaçat fins a Banyoles per visitar el nou espai de consultes externes de la Clínica Salus Infirmorum, que forma part del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). A la visita l’acompanyarà l’alcalde, Miquel Noguer; el gerent de la Regió Sanitària Girona, Miquel Carreras; el director general de l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, Lluís Viguera; el gerent de la Clínica Salus, Àngel Gómez i el president del Consell Comarcal de la Selva, Francesc Castañer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia