Societat

Alcarràs, Roma, molta seguretat i 91 hores de metro per fer la Mercè

La festa major de Barcelona arrenca avui amb el pregó de la cineasta Carla Simon

La vaga del bus es compensa amb un servei ‘non stop’ del metropolità

Amb permís de santa Eulàlia, que sembla que té previst plorar molt el seu destronament, la Mercè està de festa des d’avui, i fins dilluns, a Barcelona. La capital del país obre aquest vespre la seva festa major amb una convidada de luxe, la cineasta Carla Simon, que llegirà el pregó al saló del Consell de Cent per donar pas a quatre dies de festa que culminaran amb el tradicional piromusical de l’avinguda Maria Cristina, dilluns al vespre.

La Mercè del retrobament, tal com l’ha batejada l’alcaldessa Ada Colau, té Roma com a ciutat convidada, amb projeccions de cinema a la fresca de regust italià, la presència de grups italians en les actucions de la Mercè al carrer i la participació d’una pirotècnia d’aquest país en el festival internacional d’aquesta especialitat.

La festa major de Barcelona suposa la mobilització de milers de persones al carrer, que obliga a reforçar els serveis que presta l’Ajuntament, fonamentalment la seguretat, la neteja i la mobilitat.

Pel que fa a la seguretat, s’ha anunciat un desplegament important de policia al carrer, en un acció combinada entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. L’objectiu principal és pacificar la nit, evitant que es produeixin botellots, que en altres anys han estat font de conflicte, i desplegant controls d’alcoholèmia i drogues en punts clau de la xarxa viària de la ciutat.

La Guàrdia Urbana també s’haurà de desplegar de dia per desviar el trànsit al centre de la ciutat, on hi haurà molts carrers afectats pel desplegament de la festa al carrer. El passeig de Gràcia, per exemple, és una de les artèries on hi haurà restriccions.

Per garantir la mobilitat dels barcelonins, TMB ha disposat que des d’avui fins dilluns el metro de la ciutat ofereixi un servei ininterromput de 91 hores. Això també serà així per combatre les conseqüències de la vaga dels autobusos.

Un altre servei que es reforçarà és el de la neteja, amb 700 treballadors destinats a mantenir la netedat dels carrers amb el suport de 70 vehicles.

Objectiu, descentralitzar la festa

La festa major de Barcelona és una allau d’activitats culturals i d’oci durant quatre dies. Són tants els actes de carrer que es fa difícil seleccionar o recomanar-ne un. El sistema més operatiu és consultar el programa de mà, al web municipal, i organitzar-se el temps segons la disponibilitat o proximitat. I és que la festa de Barcelona treballa cada any per acostar les activitats a tots els barris amb un clar objectiu descentralitzador que porta actes a la Trinitat o el parc de l’Aqüeducte o en altres més habituals com el castell de Montjuïc o el parc de la Ciutadella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra