Societat

Collboni s’obre a revisar els protocols de la Mercè

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona reclama a la Generalitat més presència de Mossos

Els comerciants de l’eix Creu Coberta xifren en 95.000 euros les destrosses en comerços

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha reconegut que “s’haurà de revisar allò que no hagi funcionat” durant la Mercè, preguntat pels aldarulls prop de la plaça d’Espanya la matinada de diumenge; la mateixa nit en què un jove va ser assassinat. “Alguna cosa haurà de millorar de cara al futur; poden ser protocols, control d’aforaments però, sobretot, ha de ser més presència policial”, ha dit. El tinent d’alcaldia demana “tolerància zero” davant els aldarulls i ha assegurat que l’Ajuntament “està fent els deures” en incrementar la plantilla de la Guàrdia Urbana i ha instat la Generalitat a explicar en “quants” agents i “com” desplega els Mossos. També ha reclamat “no fer politiqueria” en seguretat i “buscar solucions”.

Comerciants

L’Associació de Comerciants Creu Coberta de Barcelona han xifrat en 95.000 les destrosses patides durant els actes vandàlics de la nit de divendres a dissabte, coincidint amb les festes de la Mercè. En un comunicat, han explicat que aquesta quantia no inclou el mobiliari urbà afectat, així com tampoc els danys en motocicletes i desperfectes privats. Els comerciants consideren “intolerable” que no s’hagin pres les mesures pertinents per evitar que aquests fets es produïssin després que ells mateixos alertessin. Per això, critiquen la “manca de previsió” i reclamen també més Mossos d’Esquadra a Barcelona. L’associació ha demanat que no s’instrumentalitzi aquest “greu problema de seguretat” a mesos de les eleccions municipals.

L’Associació ha considerat que les propostes que van en la línia de l’educació pública, el civisme i la mediació no responen a una necessitat urgent de la ciutat sinó que són a llarg termini. Per això, ha demanat respostes diàries, urgents i efectives. “No tot és policia però és fonamental que hi sigui”, ha resumit.

Segons els comerciants, a la capital catalana “s’ha perdut l’autoritat” i hi ha problemes greus de civisme. Per això, reivindica la necessitat de recuperar l’autoritat, per incidir en l’educació i en el civisme, i per recuperar la cohesió, “però a curt termini per fer mantenir l’ordre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona