Salut

Can Ruti fa mastectomies amb plataforma robòtica

Aquest tipus d’intervencions aplicades al càncer de mama podrien reduir les complicacions postoperatòries

L’Hospital Germans Trias i Pujol, Can Ruti, de Badalona (Barcelonès) ha dut a terme, per primera vegada a l’Estat, dues mastectomies desenvolupades mitjançant una plataforma robòtica.

La cirurgia s’ha practicat a dues dones que es recuperen satisfactòriament a casa després de ser sotmeses a aquest tractament així com a una reconstrucció de les mames, segons ha informat el centre hospitalari en un comunicat.

Aquest tipus d’intervencions s’han fet tradicionalment amb cirurgia oberta convencional, encara que en els últims anys han evolucionat cap a la via endoscòpica, la realització de petits orificis a la pell que permeten l’entrada d’una càmera i material quirúrgic per realitzar la cirurgia.

Les cirurgianes Lídia Blay i Icíar Pasqual, de l’equip que coordina el cap del servei de cirurgia general, Joan Francesc Julian, han fet un pas més en aquest tipus d’operacions amb la intervenció robòtica, i han comptat amb la implicació de la unitat de patologia mamària de Can Ruti i de l’equip del bloc quirúrgic.

La primera pacient operada és una dona de 45 anys que presentava una lesió de gran grandària a la mama esquerra precursora d’un càncer i múltiples lesions de risc en ambdues mames.

El comitè multidisciplinari de càncer de mama de la unitat funcional de Can Ruti, juntament amb la pròpia pacient, van optar per la mastectomia com a mesura preventiva, seguida d’una reconstrucció d’ambdues mames.

En el cas de la segona pacient intervinguda, de 55 anys, ja presentava una neoplàsia en la mama dreta, que va ser extirpada i reconstruïda amb pròtesi.

A diferència de la cirurgia oberta, operar amb la plataforma robòtica permet realitzar ferides més petites, lesionant menys la pell i millorant l’estètica, ja que la cicatriu es limita a una mínima incisió a l’aixella.

A més, aquest nou mètode permet operar amb millor precisió gràcies a instruments que realitzen múltiples moviments, amb una imatge més ampliada i en 3D, on el professional treballa acoblat en una consola que millora la seva ergonomia durant les hores que duren les intervencions.

Encara en fase d’estudi, aquest tipus de noves cirurgies aplicades al càncer de mama podrien reduir les complicacions postoperatòries i contribuir a disminuir les cèl·lules cancerígenes lliures a la sang.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona