Societat

Gastronomia

Can Salvi, segona part

El restaurant reobre amb el nom d’El Brot i basat en producte de temporada de proximitat

El nou establiment s’ha proposat fomentar la sobirania alimentària i esdevenir un punt de trobada social per a la gent del territori

L’espai que havia ocupat l’històric restaurant Can Salvi, de Vilavenut, tancat fa deu mesos , acaba de reobrir, ara amb el nom d’ El Brot i amb una orientació diferent. Si aquell establiment centenari (al maig hauria fet 110 anys) es va fer popular pel seu menjar tradicional (arrossos, rostits...) o els seus esmorzars de forquilla, el que n’agafa el relleu neix amb la vista posada en el consum responsable i la sobirania alimentària, una línia que es resumeix en dues premisses: productes de temporada i proveïdors del territori, amb els quals es tracta directament. “El distribuïdor el tindrem com a últim recurs”, explica Sergi Fàbregas, soci d’El Brot en tasques de gerència junt amb Isaac Jover, un xef amb experiència a les cuines d’El Forn de Girona o L’Equilibri de Navata i diferents restaurants de Noruega. L’equip es completa amb un cuiner, una pastissera (Alba Montge), un cap de sala i un cambrer.

L’estrena es va fer el cap de setmana passat i –assegura en Sergi– va anar molt bé. “La gent que havia anat tota la vida a Can Salvi està encuriosida.” “Ens pregunten si obrirem per esmorzar, però ara és un altre model, no pots esperar un menú de 13 euros amb tot... però la relació qualitat preu està bé”, descriu el gerent. A El Brot defineixen la seva proposta com a “radicalment de temporada” amb gènere de productor petit i, sempre que es pot, ecològic. En consonància amb el menjar, els vins són naturals. “No tenim cap carta, anem sobre la marxa i malgrat que tenim una idea base, tot sovint anem variant a partir del que tinguin aquests productors petits”, explica Fàbregas, que posa l’exemple del peix, comprat a uns pescadors joves que venen directament, sense passar per la llotja. Consegüentment, els preus són variables, en funció del subministrament. Per a ells, aquest mètode és “el més natural”, “el més semblant a com és la vida” i una manera d’acostar-se a la sobirania alimentària. “Hem d’evitar el descontrol que tenim per tanta importació, tants números grans i tanta desconnexió amb el que és la natura”, conclou.

L’establiment serveix àpats els migdies de dimecres a diumenge; els divendres i els dissabtes també ho fa a la nit. Les tardes de dimecres a dissabte obre per a activitats complementàries, com ara tasts de cervesa artesana de la zona i al migdia dels diumenges, abans dels dinars, hi ha una estona per als vermuts. D’aquí a un temps pensen posar en marxa una programació cultural estable. “Ens agradaria que El Brot fes el paper de centre social, de punt de trobada de la gent del poble i de la rodalia, independentment que vingui a dinar o a sopar”, diu el gerent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES