Societat

Aragonès posa La Fageda d’exemple per al país

El president va visitar ahir l’empresa social, que compleix 40 anys

“Aquest és un projecte d’èxit, i més en un sector com és l’alimentari, que té un bon futur al davant, sobretot si apostem, com ha fet La Fageda , pel valor del producte”, va dir ahir el president de la Generalitat en la celebració institucional del 40è aniversari de La Fageda, una empresa de finalitat social (elabora iogurts i melmelades, entre altres productes) en què treballen mig miler de persones, la majoria amb discapacitat intel·lectual. Respecte de la inclusió social, Pere Aragonès va afirmar que La Fageda s’havia avançat a les polítiques que posteriorment farien les administracions. “I que hem de seguir fent de forma compartida”, va assenyalar. El fundador de l’entitat, el psiquiatre Cristóbal Colón, i l’alcalde d’Olot el 1982, Joan Sala, van rememorar els inicis del projecte amb 14 usuaris. També hi van intervenir la directora general de La Fageda, Sílvia Domènech, i l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys.

L’acte, celebrat a les instal·lacions de La Fageda del mas Els Casals de Santa Pau, va reunir la majoria d’alcaldes de la Garrotxa i també els exalcaldes d’Olot Pere Macias, Josep M. Corominas, Lluís Sacrest i l’esmentat Joan Sala. També, la delegada del govern, el subdelegat del govern estatal i el president de la Diputació, i una amplíssima representació del sector empresarial de la comarca implicat en el projecte de La Fageda. La visita d’Aragonès es va aprofitar per presentar el llibre 1982-2022. La Fageda. Quaranta anys de compromís social, amb il·lustracions de Montse Sanchiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró