Societat

Vandellós II declara “inoperable” un canal de cabal del sistema refrigerant

La diferència de cabal amb els dos canals operatius no es va detectar durant prop de dos dies i va superar l’acceptable

La planta ha operat amb normalitat, sense impacte negatiu per al medi ni les persones

Els responsables de la planta nuclear de Vandellòs II han declarat “inoperable” un dels tres canals de cabal del llaç ‘C’ del sistema refrigerant del reactor. Aquest llaç està format per tres canals, i els altres dos han estat operatius en tot moment. Així ho ha indicat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), que subratlla que la planta ha operat “amb normalitat”. El transmissor del canal en qüestió presentava una diferència de cabal, en relació als altres dos, “superior a l’establerta al criteri d’acceptació”. El CSN afirma que l’avaria no ha tingut impacte ni en les persones ni en el medi ambient. L’organisme analitza el nivell de l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics amb què es classificarà l’incident.

La diferència de cabal va passar inadvertida entre les 22.22 hores del dia 5 d’octubre fins a les 15.04 hores del dia 7, de tal manera que es va superar el temps màxim permès per les Especificacions Tècniques de Funcionament de la planta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia