Infraestructures i serveis

La plataforma contra el Midcat, reactivada als dos costats del Pirineu

En un acte a Perpinyà, asseguren que la infraestructura és innecessària, absurda i un atemptat climàtic

La plataforma contra el gasoducte transfronterer Midcat, que aplega entitats de les comarques gironines i de la Catalunya del Nord, van advertir en un acte a Perpinyà que es mobilitzaran per impedir que la interconnexió sigui una realitat i van lamentar les pressions del Parlament Europeu i dirigents com el president espanyol, Pedro Sánchez, i el canceller alemany, Olaf Scholz, per tirar endavant el projecte. Segons informa l’ACN, van escenificar així l’oposició a la canonada i van assegurar que els arguments són “exactament els mateixos” que van acabar amb la retirada del projecte el 2020. “És innecessari, absurd i un atemptat climàtic”, va afirmar Philippe Assens, un dels portaveus de la plataforma.

Els opositors al Midcat consideren que l’únic motiu per desenterrar el projecte és el canvi geopolític causat per la invasió russa a Ucraïna i els problemes d’abastament energètic, sobretot al nord d’Europa. Això, però, creuen que no justifica una obra “faraònica, absurda, econòmicament insostenible i que qualifiquen de climaticidi”.

També van instar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a explicar públicament per què ERC ha canviat d’opinió pel que fa al gasoducte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia