Societat

energia

encariment dels preus

Aproven l’ajut de 3.000 milions per a les llars

L’Estat incrementa per als vulnerables fins a un 80% el descompte de la llum

El Consell de Ministres aprovava ahir el paquet de 3.000 milions en ajuts per fer front a la factura elèctrica en diferents models per a llars i famílies vulnerables amb l’objectiu d’arribar a un 40% de les llars. El paquet de mesures inclou la creació d’una nova tarifa regulada (TUR) per a les comunitats de veïns amb calderes centralitzades de gas natural fins al 31 de desembre del 2023 –permetrà reduir a la meitat la factura d’1,7 milions de llars i el bo social elèctric es reforçarà per a 1,3 milions de llars. En el bo social el descompte serà d’un 65% per a famílies vulnerables i d’un 80% per a vulnerabilitat seriosa. També s’eleva un 15% la quantitat d’energia amb dret a descompte.

Pel que fa a la tarifa per a calderes comunitàries, s’aplicarà un descompte d’un 40% a un 70% del consum, la mitjana del qual en una comunitat es calcularà dels últims cinc anys i hi haurà penalització en cas de superar-se –per poder-s’hi adherir els consumidors hauran de tenir comptadors individuals abans del 30 de setembre del 2023 i calderes revisades.

L’executiu espanyol també crea un descompte de fins a un 40% per a llars amb ingressos reduïts en funció del perfil familiar, un descompte que pot beneficiar 1,5 milions de llars, per exemple aquelles amb dos adults i dos menors a càrrec amb rendes de fins a 27.720 euros anuals. L’ajuda mínima de 35 euros del bo social tèrmic s’elevarà fins als 45 tot duplicant el pressupost destinat.

6,3 milions per a l’educació inclusiva

Catalunya rebrà 6,3 dels 38 milions que el govern espanyol destinarà a l’educació inclusiva en totes les comunitats autònomes per atendre la diversitat de necessitats de l’alumnat infantil i dels dos primers cicles de primària als centres públics d’educació ordinària i especial. El programa pretén reforçar les mesures d’atenció a la diversitat d’alumnat de les escoles públiques, la col·laboració de les famílies amb el centre per crear sentiment de pertinença, a més de reforçar també els equips educatius per garantir la detecció precoç de les necessitats de suport educatiu de l’alumnat per assegurar que aquest rep una atenció especialitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA