Societat

Societat

Esverament per dibuixar

Quasi tres mil cinc-cents escolars de Girona i de pobles dels voltants escullen què els inspira més en el 48è concurs de pintura ràpida del GEiEG

L’art precedeix l’estrena de Fires, avui

Mentre en Francesc Cayuela, el president del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG), espera a la Rambla per anar a passejar pel Barri Vell amb algunes de les autoritats de la ciutat, incloent-hi l’alcaldessa, Marta Madrenas, 3.483 escolars dibuixen i pinten allò que els agrada. La temàtica és lliure i la interpretació, també.

El 48è Concurs de Pintura Ràpida Infantil i Juvenil aplega alumnes de 27 centres del Gironès. N’hi ha de Girona –com els del Fedac Sant Narcís, al pont de pedra– però també de Salt, Quart, Sant Gregori i Sarrià de Ter. Justament de Sarrià ha vingut “tota l’escola, des de P5 fins a 6è”. Ho explica l’Anna, tutora d’un dels dos grups de 4t de primària del col·legi Montserrat.

L’expedició sarrianenca s’ha instal·lat de bon matí al pont de les Peixateries Velles, sobre el riu Onyar, escàs d’aigua pel tancament de la sèquia Monar. “S’hi ha vingut sempre [al concurs] i és molt interessant. Els alumnes estan motivats i esverats”, reconeix la mestra.

Abans de sortir cap a Girona, els alumnes de Sarrià han agafat la carpeta amb el material, preparats per “dibuixar alguna part de Girona”. Ells han triat la perspectiva de les cases de l’Onyar i, al fons, la catedral. Estan asseguts a terra i van per feina. Als dos extrems de les escales del pont, hi havia una persona demanant almoina.

“El primer acte de Fires”

Esperant en l’estand del GEiEG que al migdia els lliurin la làmina amb les creacions dels participants –“des de 4 i 5 anys fins a alumnes d’ESO”, diu Cayuela–, el president explica que el concurs de pintura ràpida és “el primer acte de Fires”. “Quan veus nens i nenes pels carrers dibuixant, vol dir que ja són Fires”, explica. Ja siguin en aquarel·la, amb ceres o llapis de colors, és l’hora d’inspirar-se. El GEiEG, que ja té 103 anys, va ser el pregoner l’any passat i el 1994. Avui al matí a la plaça del Vi hi ha el toc de rams i el vermut musical de les Fires Populars dels 4 rius, el primer acte de Sant Narcís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona