Societat

L’obrador Aliments Onyar creix un 40%

De la Fundació Ramon Noguera, ocupa deu persones amb discapacitat

L’empresa gironina Aliments Onyar, projecte social de la Fundació Ramon Noguera de Girona, ha crescut un 40% els últims tres anys, amb una projecció d’arribar al milió d’euros de facturació a curt termini. Durant aquest període, s’ha expandit fora de Catalunya i la seva pizza i la pasta ecològica es poden trobar a tot l’Estat. A partir de l’any que ve aspiren a començar a estendre’s internacionalment. L’obrador gironí és únic a Catalunya per la seva aposta ecològica i finalitat social i ocupa 10 persones amb discapacitat intel·lectual. A més, en la seva aposta per la sostenibilitat ha reduït un 37% el plàstic dels envasos.

En els inicis, els seus productes només es podien trobar en l’àmbit català, però actualment ja es comercialitzen en 250 punts (botigues i supermercats) de tot l’Estat: “Venem a Catalunya i al País Basc, principalment, i també es poden trobar els nostres productes al País Valencià, Navarra, la Rioja, Astúries, Galícia, Balears i Cantàbria. Estem treballant per començar a expandir-nos internacionalment el 2023”, explica la directora d’Aliments Onyar, Pepita Perich. El catàleg de la cadena gironina consta de diferents productes, entre els quals destaquen les diferents varietats de pizza i pasta fresca, tant farcida com laminada. “Produïm pasta fresca i pizza saludables, de quilòmetre zero, feta amb massa mare, sense cap additiu, conservants, ni colorants. Tots els ingredients que utilitzem en l’elaboració dels aliments provenen de l’agricultura ecològica”, destaca Perich. El 2012, la Fundació Onyar-La Selva va iniciar la producció i comercialització d’aliments ecològics com una via d’inserció laboral d’aquest col·lectiu. El 2017, la Fundació Ramon Noguera va assumir la producció ecològica de la marca Aliments Onyar, que fins al 2019 tenia l’obrador a Quart.

Des de fa tres anys, les instal·lacions estan situades al polígon Mas Xirgu de Girona, on la Fundació Ramon Noguera té la seu central. Ocupen una superfície de 800 metres quadrats i recentment s’han semiautomatitzat alguns processos amb l’objectiu de continuar creixent i de facilitar la tasca de les persones que hi treballen. El 2021 van produir 225.000 unitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia