Infraestructures i serveis

mobilitat

transport públic

Quinze municipis de l’AMB tindran servei de bicicletes

L’AMBici operarà el 2023 amb 2.600 bicis elèctriques

A Barcelona es transbordarà al Bicing amb abonament únic

El nou servei metropolità de bicicleta, AMBici, entrarà en funcionament de manera progressiva el 2023, primer a Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Cornellà i, durant el primer semestre, a 12 municipis més de l’AMB: l’Hospitalet, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, el Prat, Esplugues, Sant Adrià de Besòs, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

El servei es posarà en marxa amb 2.600 bicicletes elèctriques i 236 estacions d’aparcament. Encara que no ha estat possible la integració amb el Bicing barceloní, els usuaris que vulguin entrar a la capital disposaran d’una tarifa plana que els permetrà canviar de bicicleta en set estacions de transbord situades als municipis fronterers amb la capital: dues a Sant Adrià, tres a l’Hospitalet i una a Santa Coloma i a Esplugues.

Durant el 2023, l’abonament de l’AMBici costarà 25 euros anuals en una tarifa promocional que permetrà viatjar gratuïtament els 30 primers minuts de cada trajecte. Després de la primera mitja hora, el trajecte costarà 0,50 euros cada 30 minuts. A partir del 2024, està previst que l’abonament anual costi 40 euros; 0,15 euros els primers 30 minuts i 0,50 cada mitja hora posterior.

Per als usuaris d’AMBici i Bicing, l’abonament no costarà 40 euros sinó 25 i disposaran d’un 20% de descompte al Bicing –l’abonament per a tots dos se situarà entre 53 i 65 euros anuals. El 50% de les estacions tindran recàrrega elèctrica i estaran vinculades a estacions de transport públic. El servei es va presentar ahir a la seu de l’AMB amb assistència dels alcaldes i alcaldesses dels 15 municipis on es prestarà. El servei estarà gestionat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i està cofinançat amb 7 milions dels fons Next Generation.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia