Administracions

Iaeden alerta d’una nova granja de porcs a Sant Climent Sescebes

Iaeden-Salvem l’Empordà alerta del projecte d’una nova granja de 2.000 porcs a la rodalia de l’estany Llampol, a Sant Climent Sescebes-Capmany. Segons l’entitat, la iniciativa representa una potencial afectació a la qualitat i a la quantitat de l’aigua d’aquesta i altres zones humides de la zona. Aquest, però, no és el primer projecte d’aquestes característiques. El 2018 s’hi va projectar una granja de dimensions similars que va decaure per les greus implicacions ambientals que hagués tingut la seva construcció. L’amenaça principal és l’afectació al medi hídric de la zona, tant pel que fa a la contaminació per purins de les aigües superficials i subterrànies, com per l’extracció d’aigua per nodrir les necessitats de les instal·lacions.

Segons l’entitat, el projecte se situa a una àrea on no és possible la construcció de cap nau i infraestructura associada a l’explotació perquè és sòl forestal, segons marquen les normes subsidiàries de Sant Climent Sescebes. En l’àmbit ambiental les implicacions són més grans atès el context natural dins el qual es fa la proposta d’instal·lació ramadera. El projecte se situa dins una àrea qualificada de connector ecològic i molt propera als espais naturals protegits de la Xarxa Natura 2000 de les basses de l’Albera i el riu Llobregat d’Empordà, la riera de Torrelles i en la zona d’influència de la zona humida protegida de l’estany Llampol. Això representaria, segons afirmen, sobreexplotació dels recursos hídrics subterranis per nodrir les instal·lacions de l’aigua necessària per funcionar i contaminació per nitrats de la zona –afectant rieres i estanys protegits– perquè es preveu l’eliminació de les dejeccions ramaderes dins l’àmbit de l’explotació i la destrucció de l’hàbitat per mitjà d’un increment en la freqüentació de la zona per part de camions i un increment en els atropellaments de la fauna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges