Societat

Unió de Pagesos torna a reclamar que es declari l’emergència cinegètica a Girona i amenaça amb mobilitzacions

El sindicat titlla “d’inacceptable” que no s’activi tenint en compte que les densitat són “incostestables”

Unió de Pagesos ha tornat a reclamat a la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona, Elisabet Sánchez, que declari l’emergència cinegètica a les zones “crítiques” de les comarques gironines que superen el llindar de vuit porcs senglars per quilòmetre quadrat i que pateixen danys reiterats. El sindicat insta el Govern a aplicar “totes les mesures disponibles” per reduir-ne la densitat i titlla “d’’innacceptable” i una “temeritat” que no s’activi amb les densitats actuals. El sindicat es planteja convocar mobilització per una situació que qualifiquen de “desesperant”. “La viabilitat d’algunes empreses està en risc”, afirmen.

Precisament, el Govern va anunciar en una entrevista a l’ACN fa unes setmanes que activarà el mecanisme a principis de 2023 al nord de Girona i de Barcelona per combatre aquesta sobreproblació. La La directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, va avançar que, tot i que encara no s’havien definit els llocs concrets on s’aplicarà, no es farà nivell comarcal sinó que s’acotarà per municipis o massissos.

Unió de Pagesos reconeix que no és una situació fàcil de resoldre. Precisament per això, exigeix que s’hi destinin més recursos econòmics i humans, i totes les eines que hi ha a l’abast, especialment, “quan el més calent és a l’aigüera pel que fa a la promesa llei catalana de caça”. El sindicat considera que no es pot “delegar” la gestió de la sobrepoblació de la fauna exclusivament en els caçadors —cada cop són menys i no són professionals—, i que el Govern ha de ser “diligent i agafar, d’una vegada per totes, les regnes de la situació”. Una situació que, segons el sindicat, ja es pot qualificar de plaga.

En aquest sentit, afirma que la pagesia és qui està assumit les conseqüències “d’aquest problema de país, assumint els danys, realitzant inversions, fent canvis de cultiu o, fins i tot, deixant erms els camps perquè, en alguns llocs, ja no surt a compte treballar la terra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES