Societat

Religió

Les 50 “millors” homilies del P. Bernabé Dalmau

El monjo de Montserrat publica ‘50 homilies i el seu context’ coincidint amb el cinquantè aniversari de la seva ordenació

El P. Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat, acaba de publicar 50 homilies i el seu context (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), un recull de les seves “millors” homilies; una corresponent a cada any del mig segle de la seva ordenació.

Entre les que ha triat n’hi ha algunes que han tingut algun ressò públic i d’altres d’emblemàtiques, que per a ell tenen un significat especial. “Hi ha la homilia de la meva primera missa, també la que vaig fer pel funeral del meu germà Antoni [que va morir el gener del 2022] o una que vaig fer quan els Jordis estaven empresonats, que en el seu moment va tenir molt de ressò”, explica el P. Dalmau.

L’homilia que va fer després de l’empresonament dels Jordis, per exemple, va ser àmpliament aplaudida per tots els qui assistien aquell diumenge a la missa a la basílica de Santa Maria de Montserrat i va tenir molt ressò mediàtic. Va ser una de les poques veus de l’Església a favor de la llibertat dels presos polítics. En vindrien algunes altres, poques, lligades, la majoria , a Montserrat.

El P. Bernabé explica que les homilies que ha triat ha procurat “que siguin variades”. N’hi ha una, escrita el 1991, que fa referència a l’11 de setembre i en què Dalmau ja parla del dret a l’autodeterminació, o una de les últimes, la del 2021, on el monjo predica sobre les conseqüències de la pandèmia i el dolor causat.

Unes son purament catequètiques, d’altres més de personals i unes quantes en què Bernabé Dalmau ha tocat temes “que interessen a la gent”, com la celebració del Concili Tarraconense, el 1995, la guerra de l’Iraq o la tardor del 2017 a Catalunya.

Bernabé Dalmau (Igualada, 1944) és el director de la revista Documents d’Església i autor, entre d’altres de L’impacte del papa Francesc (2014), Óscar Romero, bisbe dels pobres (2015) , Manual cristià d’autoestima (2016), El Dol (2017), Alimentació i vida espiritual (2019), Montserrat, un Magníficat de roca (2019) i Ancians vells o avis?( 2021). Vva ser ordenat l’1 d’octubre del 1972. En la introducció del llibre explica que en tots aquests anys ha predicat “unes dues mil vegades” i que els textos escrits els té tots conservats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona