Societat

La Taula del Tercer Sector apressa a l’aprovació del pressupost

Francina Alsina recorda, després de reunir-se amb el govern, que això farà possible apujar un 8% les prestacions socials

La renda garantida passarà de 664 a 714 euros mensuals, fet que suposarà 144 milions extra a la Generalitat

La Taula del Tercer Sector ha reclamat que s’aprovin els pressupostos de la Generalitat de manera urgent per poder aplicar l’augment anunciat pel govern del 8% en el barem IRSC (indicador de renda de suficiència de Catalunya), el que revisa les prestacions socials, segons ha dit la presidenta de l’ens, Francina Alsina, després de la reunió que ha celebrat aquest migdia al Palau de la Generalitat amb el president Pere Aragonès i una representació de l’executiu formada per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, i el de Drets Socials, Carles Campuzano.

Alsina ha recordat que aquesta modificació s’inclourà en la Llei de Pressupostos, per la qual cosa no serà efectiva fins que els nous comptes siguin una realitat. “No hi ha cap raó justificable per no tirar-los endavant”, ha advertit, a fi d’adaptar-los a la situació actual, ja que la ciutadania i el tercer sector no entendrien que es deixés escapar “l’oportunitat d’incrementar la despesa social” en un moment tan complex com l’actual. Per això mateix ha revelat que farà arribar al PSC, Junts per Catalunya i En Comú Podem una petició “perquè facin el possible perquè Catalunya disposi d’uns pressupostos abans que acabi l’any”.

En aquest escenari, Alsina ha aprofitat per celebrar que el govern “s’hagi fet seva” la demanda d’incrementar un 8% el barem IRSC que des de fa anys les entitats socials reclamen i ha aplaudit que els sindicats i patronals també s’hi hagin sumat. Segons ella, fa mesos que les entitats han intensificat el treball per aconseguir la revisió d’aquest barem, congelat des de fa 12 anys, i sobretot perquè no es fes per sota del 8%. “Des del setembre hem mantingut reunions a nivell tècnic i polític per assolir aquesta fita tant important”, ha remarcat la presidenta de la Taula, que ho veu “una molt bona notícia perquè és l’avenç social més important dels darrers anys”.

En aquest sentit, ha assenyalat que la modificació “permetrà que les persones vulnerables disposin de més diners de butxaca en un context en què l’energia i la cistella de la compra estan disparats”. Amb això, segons ella, l’import dels beneficiaris de la renda garantida de ciutadania “s’acostarà més a l’encariment de la vida”, ja que passarà de 664 euros mensuals als 714. A més, ha afirmat que permetrà que més famílies puguin entrar al sistema de protecció social. Així, ha detallat que afectarà ajudes per a habitatges, alimentació, beques escolars, pobresa energètica o prestacions a joves tutelats i extutelats en situació d’emancipar-se. “És indispensable en un moment en què la pobresa i la precarietat estan creixent”, ha considerat.

Sigui com sigui, ha insistit que amb aquest increment “no n’hi ha prou” perquè “és indispensable actualitzar el barem però també fixar quins criteris s’aplicaran per anar actualitzant-lo d’acord amb el nivell de vida i establir un criteri de revisió perquè no poden passar 10 anys més amb un llindar congelat i sense adequar-lo a la situació econòmica i social”. L’actualització de l’IRSC implicarà que el govern destinarà 144 milions més a prestacions socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona