Societat

Un centenar d’alumnes de l’escola de Sant Esteve de Guialbes protagonitzen el musical ‘Coco’

El teatre de Vilafreser ha estat avui l’escenari de l’espectacle de tradició mexicana, que permet als escolars endinsar-se en la música i en el tema de la mort i l’amor

Un centenar d’alumnes de tots els cursos, des d’I3 fins a sisè de primària, de l’escola de Sant Esteve de Guialbes (Vilademuls, Pla de l’Estany) han pujat aquesta tarda a l’escenari del teatre de Vilafreser per representar el musical Coco, basat en la coneguda història de la tradició mexicana del Dia dels Morts.

Enlloc dels tradicionals pastorets o el pessebre vivent, com és habitual en d’altres centres, aquesta escola aposta ja des de fa anys pels musicals com a eina d’aprenentatge musical i coneixement. Coco, sota la coordinació de la mestra de música, Anna Pérez, ha format part d’un projecte educatiu. Després de dos mesos d’assajos, els alumnes han interpretat tot tipus de cançons com ara Recorda’m bé (adaptació), Un Poco Loco, Llorona o Juanita. Els actors i actrius han comptat amb l’acompanyament d’una banda de músics, integrada per diferents famílies, i una escenografia creada pels alumnes, a part d’una projecció feta a partir d’una gran pantalla amb imatges i dibuixos fets pels mateixos nens i nenes.

Com a part del projecte, que va sorgir a partir de la lectura d’un conte, els escolars han tractat aspectes relacionats amb Mèxic com el cicle de la vida, els viatges, la cultura mexicana, el vocabulari, la tradició, l’alimentació o la festa de Tots Sants. A més, els ha permès acostar d’una forma diferent al tema de la mort i l’amor, ja que Coco parla de la importància de recordar i mantenir vius als qui estimes i ja no hi són a través del record. L’escola de Sant Esteve de Guialbes fa 9 anys que per aquestes dates nadalenques interpreta un musical, sempre amb la col·laboració de l’AFA. Altres que s’han representat són El Rei Lleó i El Petit Príncep. Un cop acabat l’espectacle, al qual han assistit unes 200 persones, entre familiars i amics, s’ha repartit coca i xocolata desfeta per a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona