Societat

Sitges només permetrà el llançament de petards amb esclafit a les festes tradicionals

L’ús de petards per part d’empreses i particulars hauran de produir exclusivament efectes sense incidència acústica

Es permetrà llençar-ne durant dos dies per Sant Joan a 100 metres d’espais sensibles

Sitges limita el llançament de petards amb esclafit exclusivament a les festes tradicionals, com la Festa Major i Sant Joan, i a activitats “d’especial rellevància municipal”. Així ho recull la modificació de l’ordenança de soroll aprovada inicialment al ple d’aquest dimecres. El text precisa que tots els espectacles pirotècnics i l’ús de petards per part de la ciutadania i d’empreses especialitzades hauran de produir “exclusivament” efectes lluminosos o sense incidència acústica i, en tot cas, sense mescla detonant. Això prohibeix l’ús de xiuladors, piules o trons. Pel que fa a Sant Joan, es permetrà a tothom cremar petards de qualsevol tipus tant el dia 23 com el 24 de juny. L’únic requisit que marca l’ordenança és que els petards es llencin a un mínim de 100 metres d’ambulatoris, benzineres, corre cans i espais sensibles.

En el cas de les activitats vinculades a festes tradicionals i populars impulsades per l’Ajuntament, com la Festa Major, el consistori designarà quines són les persones o entitats autoritzades a cremar els petards i indicarà a quins espais poden fer-ho. Respecte els actes “d’especial rellevància”, aquests seran “excepcionals” un cop l’any.

La normativa municipal també estableix que, quan s’organitzi un espectacle pirotècnic amb esclafits, l’Ajuntament el difondrà amb suficient antelació per informar tota la ciutadania sobre el lloc i hora, especialment per a què se’n puguin assabentar els veïns amb sensibilitat acústica i els propietaris d’animals domèstics.

El text entra ara a una fase d’exposició pública per a què s’hi puguin presentar al·legacions abans de passar a la seva aprovació definitiva a partir del febrer. La modificació de l’ordenança de soroll s’ha aprovat amb 12 vots a favor, sis en contra i tres abstencions. Hi han votat a favor els 12 membres de l’equip de govern, en contra els quatre regidors de Junts per Sitges, la regidora del grup municipal Comuns Verds de Sitges i el regidor no adscrit Ignasi Rubí, i s’han abstingut els altres tres regidors no adscrits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia