BADALONA (Barcelonès). TORTOSA (Baix Ebre). I TAMBÉ

Catalunya, de processó

Les grans processons de Setmana Santa escampen passió i devoció per tots els racons del país. N'hi haurà més d'un centenar, i de tots els estils.

La processó dels Misteris, coneguda com la processó del Silenci, es remunta a l'any 1627, quan un grup de badalonins es van reunir al cementiri parroquial de Santa Maria (durant molts anys l'única parròquia de la ciutat) per instaurar una processó que des de llavors, i fins al 1974, va sortir cada any. L'any 1987 es torna a instaurar per recórrer els carrers del nucli medieval, el Dalt de la Vila, il·luminats només per la llum d'espelmes i teies. El tret més característic és el silenci que emmudeix la ciutat, trencat només pel cant de les corals.

Horari

A les 22 hores.

Recorregut

Plaça Barbarà, pl. de la Font, Constitució, Barcelona, Rector, Santa Bàrbara, Anselm Clavé, Mistral, Museu, Gaietà Soler, plaça Pau Casals, Sant Sebastià, Quintana Alta, Lladó, plaça de l'Oli fins a l'església de Santa Maria.

Més informació


Dijous sant, a mitjanit, només se sent el so dels tambors al nucli antic de Tortosa. Totes les confraries acompanyen els passos de l'Oració a l'Hort, de la Mare de Déu de les Angoixes i del Nostre Pare Jesús de la Passió. Hi participa també la Creu dels Improperis, com a la processó del Diumenge de Rams. La Setmana Santa tortosina té com a eix central tres processons: la de la Passió, el Diumenge de Rams; la del Silenci; i la del Sant Enterrament, el Divendres Sant a les 21 hores.

Horari

A les 24 hores.

Recorregut

Des de la plaça Immaculada (Remolins fins al convent de la Puríssima).

Més informació

Dansa de la Mort a Verges
Festa tradicional d'interès nacional. Direcció: Lluís Llach. A les 22 h, des de la plaça Major
Reus a les fosques
A les 23 hores. Ho organitza la Confraria del Nostre Pare Jesús del Calvari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.