Societat

Via lliure a la prolongació de la L-3 fins a Sant Feliu

Transport públic

La Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques inicia aquesta semana el proces d'informació pública dels estudis informatiu i d'impacte ambiental de la prolongació de la línia 3 de metro de Zona Universitària fins al centre de Sant Feliu de Llobregat, i de la línia 6 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), de Reina Elisenda fins a l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Segons ha informat la conselleria, les dues actuacions milloraran notablement les comunicacions amb transport públic entre la comarca del Baix Llobregat, Barcelona i els municipis de l'entorn, i permetran donar resposta a la demanda de mobilitat en aquesta zona. Es preveu que doni servei a prop de 70.000 viatgers diaris i suposaran una inversió conjunta de més de 1.490 milions d'euros.

L'actuació a la línia 3 de metro tindrà un cost aproximat de 1.274 millones d'euros i l'estudi preveu un termini d'execució de les obres de tres anys. Aquesta prolongació comprèn la construcció d'un nou tram de 8,6 quilòmetres i nou estacions, de les quals dues se situaran a Esplugues, una a Sant Just Desvern, quatre a Sant Joan Despí i dues més a Sant Feliu de Llobregat.

FGC fins a Sant Joan de Déu
Pel que fa a la prolongació de la línia 6 de FGC, entre Reina Elisenda i Sant Joan de Déu, permetrà connectar el centre de Barcelona amb aquest hospital. Es preveu que donarà servei a prop de 12.700 viatgers diaris i l'actuació suposarà una inversió de 217 milions d'euros, amb un període d'execució de quatre anys.

L'alternativa considerada més adequada preveu la construcció d'un nou tram de línia d'uns 2,6 quilòmetres amb tres noves estacions.

Projecte de prolongació en PDF


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT