Societat

Quatre àmbits d’actuació per dinamitzar la vila

Patis i Places, Extraescolars, Espai Lector i Itineraris Segurs, volen promoure la participació comunitària

Des de la seu social situada al Mas Mota, Juguem?, el programa coordinat per Tània Descals, gestiona quatre àmbits que actuen com a cimentació per donar una alternativa als joves de la vila. El primer, batejat com Patis i Places, desenvolupa activitats de lleure educatiu en el medi obert i transforma els patis i places en pistes de joc en què infants i joves troben una oportunitat de lleure. Actualment es dinamitzen tres places –plaça del Mercat, plaça de Catalunya i plaça de la Llibertat– i també dos patis –el pati de La Farga i el del Som Salt–. Cada espai disposa d’un monitor o una monitora de referència, una figura amb l’armilla taronja, que és clau per tal que les diferents activitats que s’hi desenvolupen es facin respectant les normes bàsiques de convivència i ajudin a fomentar relacions positives.

El segon àmbit, el d’Extraescolars, està destinat a fomentar la pràctica esportiva i les activitats culturals i té el suport d’onze entitats del poble. Són el Club Bàsquet Salt, el Club Tennis Salt, la UFEC (natació), la Cia. Estampades (circ i dansa aèria), Capoeira Canigó, La Bambalina (teatre), Futbol Ter-Brugent, Fundación Atenea (XEJ, Xarxa Educativa Juguem), Papaya Jam (percussió i ball), Frodeno Fund (pump track) i el Consell Esportiu del Gironès (escola esportiva).

El tercer àmbit és l’Espai Lector, que té el local a la planta baixa del Mas Mota i està destinat a la promoció del gaudi de la lectura i a l’acompanyament de les tasques escolars i està dotat d’un fons bibliogràfic amb els millors contes i àlbums il·lustrats. Adreçat a infants de 6 a 12 anys de Salt, al local hi ha una responsable que fa tasques de suport a la lectura i rep l’ajuda de persones voluntàries, la qual cosa possibilita un acompanyament individualitzat. També s’hi duen a terme activitats puntuals de lectura col·lectiva, tallers d’escriptura, contacontes…

L’últim àmbit, el dels Itineraris Segurs, intenta promoure la participació comunitària, facilitar que els infants tinguin un recorregut referent per arribar a l’escola i que es pugui realitzar de manera segura i autònoma. Ha servit de base per al joc Saltem?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia