Societat

Sardanes i primers banys al mar per rebre l’any nou

El sol va tardar a fer-se notar als que van celebrar l’entrada d’any al far de Sant Sebastià amb la cobla Baix Empordà i xocolata

La quina de Bescanó, regals i diversió per al primer dia de l’any

La benvinguda al primer sol de l’any va aplegar una bona colla de persones al far de Sant Sebastià, a Palafrugell. L’astre rei va trigar a deixar-se veure, pels núvols que el tapaven. Es recuperava l’acte després de la pandèmia, amb una organització que ara és a càrrec de l’Associació Cultural i Sardanista de la vila i de l’Ajuntament. A més de ballar-hi sardanes amb la cobla Baix Empordà, també s’hi va poder esmorzar a base de xocolata amb melindros. A qui li va venir de gust va poder fer acreditar la seva presència amb un diploma. L’organització va tenir la col·laboració de l’Hotel El Far.

A més, a Llafranc, per segon any consecutiu, també es va celebrar el primer bany de l’any, organitzat per l’Oncolliga.

A Sant Feliu de Guíxols es van aplegar unes cinc-centes persones en el primer bany de l’any. Estaven convocades a la una del primer dia de l’any a la platja de Sant Feliu. S’hi van veure banyistes amb gorres de pare Noel i també amb banyes de ren. Es felicitava l’organització per la gran afluència de gent després de dos anys de no celebrar-se i calculaven que era l’edició rècord pel que feia a assistència. La temperatura de l’aigua, a 15 graus, no castigava tant com altres vegades.

A Tossa, el primer bany col·lectiu de l’any es va convocar a la platja gran des Racó. L’activitat estava oberta a tothom i els agosarats estaven convocats a 2/4 d’1 del migdia. Uns quants centenars de persones es van atrevir a participar en la primera banyada. Mitja hora abans, Anna Vilamajó va dirigir una classe d’aeròbic per anar posant el cos a punt.

La quina més gran de Catalunya torna a celebrar-se per aquestes festes amb una gran assistència. Ahir va convertir-se, a Bescanó, en una activitat més per donar la benvinguda a l’any nou. Aquesta edició es va estrenar el dia 18. Es va fer també quina el dia de Nadal i el de Sant Esteve i ahir. I ara encara se’n tornarà a fer: el dia de Reis i, tancant aquesta edició, el diumenge dia 8 de gener.

LA XIFRA

15
graus.
Les altes temperatures van fer que l’aigua no fos tan freda com altres primeres banyades d’any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia