Societat

Nou títol multiviatge gratuït per a les línies de bus interurbanes de titularitat estatal

S’hauran de fer almenys 12 viatges al trimestre, seran personals i caldrà pagar una fiança

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha creat un títol multiviatge gratuït per utilitzar en cadascun dels orígens i destinacions de totes les concessions de servei públic de transport regular d’ús general per carretera de titularitat de l’administració del Estat que tindrà validesa durant tot l’any 2023. El títol serà personal i intransferible i per a cada període de validesa només es permetrà l’adquisició d’un únic títol multiviatge per persona i origen i destinació. A més, no es podrà fer més d’un viatge d’anada i tornada per dia, llevat que prèviament s’hagi procedit a cancel·lar-lo.

Vàlids per períodes

Els títols multiviatge gratuïts destinats a viatgers habituals de les línies de titularitat estatal tindran validesa durant tot l’any 2023 dividits en tres períodes: de febrer a abril, de maig a agost i de setembre a desembre. Cada trajecte que es realitzi de manera recurrent requerirà un títol multiviatge i l’usuari haurà de pagar una fiança que serà reemborsada si s’aconsegueix la recurrència requerida: 20 euros de fiança en trajectes amb preu del bitllet fins a 5,00 euros; 35 euros de fiança en trajectes amb preu del bitllet entre 5 i 13 euros; 50 euros de fiança en trajectes amb preu del bitllet entre 13 i 25 euros; i 65 euros de fiança trajectes amb preu del bitllet superior a 25 euros.

Així mateix, l’usuari no podrà adquirir bitllets per a viatges consecutius si no ha transcorregut, entre un i altre viatge, almenys el triple del temps de la durada del viatge d’anada.

Si l’usuari no cancel·la un viatge formalitzat i no realitzat amb una antelació mínima a 24 hores es considerarà ús inadequat, així com la utilització d’un bitllet per una persona diferent de la titular del títol multiviatge. Així, es procedirà a la retirada del títol multiviatge i incautació de la fiança als viatgers amb ús inadequat quan s’hagi detectat tres vegades aquestes pràctiques reconegudes com a inadequades. Prèviament, s’advertirà a l’usuari per SMS al telèfon mòbil o al correu electrònic registrat. Si això succeís, no s’expedirà un nou títol multiviatge bonificat a aquests viatgers per a cap origen-destí del mateix contracte fins a la finalització del termini de vigència. L’empresa concessionària serà responsable del compliment de les condicions de creació, venda, utilització, devolució i ús adequat dels títols multiviatge.

Els usuaris que vulguin adquirir aquests títols multiviatge els podran obtenir amb antelació a la data d’inici de validesa i durant tot el període de vigència, a través dels canals habituals de comercialització d’abonaments i títols multiviatge de cadascuna de les empreses concessionàries, que facilitaran a l’usuari un codi únic per a aquest títol multiviatge del trajecte recurrent. Per fer el viatge, l’usuari haurà d’obtenir un bitllet que estarà associat al títol multiviatge. L’empresa concessionària no podrà carregar despeses de gestió a l’emissió dels títols multiviatge ni en la venda de bitllets associats als títols multiviatge.

Un mínim de 12 viatges

Pel que fa a la devolució de la fiança dipositada per l’usuari, es farà sempre que es realitzin de manera efectiva 12 viatges o més al primer trimestre d’aplicació i 16 o més viatges al quadrimestre entre l’1 de maig i el 31 de desembre. Les fiances pagades amb targeta de crèdit es tornaran de forma automàtica per l’empresa concessionària, sense sol·licitud prèvia per part del usuari, a la targeta de crèdit amb què es va obtenir el títol multiviatge. Aquesta devolució es realitzarà en finalitzar el període de vigència i en el termini màxim d’un mes. Per als títols obtinguts amb pagament en metàl·lic, la devolució haurà de ser sol·licitada per l’usuari a l’empresa concessionària, en un termini no superior a dos mesos des de la finalització del termini de vigència del títol multiviatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró