Administracions

Concentració del Pacma a Girona pels gossos de caça

El partit vol que s’incloguin a la nova llei de protecció animal

Estan en contra de l’esmena que els exclou

Una vintena d’animalistes acompanyats dels seus gossos –la majoria llebrers– van participar ahir en la concentració convocada pel Pacma davant de la seu de la subdelegació del govern a Girona. A crits de “No són de caça, són de casa” o “Els mateixos gossos, la mateixa llei”, els assistents reclamaven ampliar la llei de protecció animal que precisament està en tràmit, després que el 22 de desembre s’aprovés una esmena al Congrés dels Diputats per part del PSOE i amb el suport del PP, el PNB, Vox i Ciutadans.

Aquesta nova normativa millorarà la vida de molts animals perquè implica un enduriment de les penes per maltractament, venda i sacrifici, però exclou els gossos de caça, guarda i altres activitats. Per això, una de les afiliades al Pacma i assistent a la manifestació, Isabel Ramos, va explicar que el partit animalista considera que “la llei està mal feta”.

Denuncien que els llebrers i altres races utilitzades habitualment per caçar estan “totalment desprotegides”. Ramos va detallar: “Quan acaba la temporada de cacera, els caçadors se’n desprenen de qualsevol manera; els pengen, els abandonen...” I és una pràctica que el partit vol aturar endurint la llei.

De fet, segons va dir la membre del Pacma, “tots els animals de la concentració d’aquest diumenge a Girona són adoptats”. Ramos va assegurar també que han arribat a les famílies en “molt males condicions” i que molts arrosseguen seqüeles psicològiques.

Una de les associacions de la demarcació de Girona que es dedica a rescatar aquests animals i buscar-los una família és Galgo 112, que està instal·lada a Sant Feliu de Guíxols i dona suport a la manifestació.

Aquest diumenge hi han estat presents altres entitats animalistes com ara SOS Cat’s i Gatets La Peludeta, dedicades a l’esterilització i l’adopció de gats del carrer.

N’hi ha hagut a 27 ciutats

La concentració es va fer de manera simultània a 27 ciutats de tot l’Estat. A Catalunya, també a Barcelona, on es va dur a terme a la plaça Sant Jaume amb l’assistència de desenes de persones amb els seus gossos. Del total de localitats on es va fer la protesta, 25 es van convocar directament pel Pacma, i dues ho van fer en col·laboració amb el partit polític Progrés a Verd (Palma) i APA Rioja (Logronyo). Amb tot, la voluntat del partit animalista PSCMA és que “la llei es rectifiqui” perquè, insisteixen, “encara hi ha temps” de millorar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES