Societat

Vuit càmpings gironins reben el premi de millors d’Europa a Utrecht

Sis establiments també han rebran un guardó a Stuttgart

L’associació automobilística de referència als Països Baixos, ANWB, ha premiat sis càmpings gironins com els millors de tot Europa d’aquest 2023 en una gala d’entrega a Utrecht (Països Baixos). Es tracta de la Laguna de Castelló d’Empúries, les Medes de l’Estartit, el Sandaya Cypsela de Pals, l’Aquarius, l’Àmfora, Las Dunas i la Ballena Alegre de Sant Pere Pesacdor i l’Eurocamping de Sant Antoni de Calonge. En tot l’estat espanyol han rebut la distinció 17 establiments diferents. Per altra banda, l’associació automobilística d’alemanya ADAC també distingirà aquesta setmana sis establiments gironins en una cerimònia a Stuttgart.

Dins dels premis que ha repartit l’associació holandesa, l’Eurocamping de Sant Antoni de Calonge ha estat la primera vegada que rep aquesta distinció. A més, altres càmpings gironins han quedat nominats en aquests premis que s’han entregat a Utrecht. La Ballena Alegre ha estat nominat en la categoria de Càmping familiar més agradable a prop del mar, mentre que el Yelloh! Village Sant Pol, de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), també ha estat nominat com a Allotjament més singular.

Els premis de l’ANWB es concedeixen a través de les votacions de 26.000 holandesos i una auditoria externa controla el procediment. El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha assegurat que tots els premis rebuts “són un reconeixement a la millora continua del sector”. Gotanegra ha recordat que “malgrat els anys complicats” que han viscut els empresaris, han seguit “invertint en millorar la eficiència energètica i la sostenibilitat” dels establiments.

Per altra banda, aquest divendres en una cerimònia que se celebrarà a Stuttgart sis càmpings gironins seran guardonats amb el Superplätze 2023, que concedeix l’Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) d’Alemanya -l’associació automobilística més gran d’Europa-. Els establiments premiats per l’ADAC són les Medes de l’Estartit (Baix Empordà), el Delfin Verde Costa Brava Resort de Torroella de Montgrí de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i l’Àmfora, la Ballena Alegre, Las Dunas i Aquarius de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) . L’ADAC és l’associació que té més socis d’aquell país amb més de 20 milions de famílies associades.

Els inspectors de l’ADAC visiten i avaluen els establiments, segons uns criteris prèviament establerts, entre els quals hi ha: l’equipament i el manteniment de les instal·lacions, les activitats de lleure, la gastronomia, i els servei. Els establiments que obtenen la màxima puntuació a totes les categories obtenen la distinció ADAC Superplätz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia