Urbanisme

Front comú al Ripollès per salvar l’hotel Montagut

El Consell Comarcal insta a pacificar l’N -260

Es vol que part de l’edifici sigui espai de memòria democràtica

Els partits polítics del Ripollès s’han unit amb el propòsit de salvar l’hotel balneari Montagut de l’ostracisme. La iniciativa, que s’afegeix a la voluntat de la propietat de l’establiment, és doble; per un costat pacificar la carretera N-260 davant l’hotel, fet que en permetria la reobertura, i per una altra convertir la tercera planta de l’edifici en un espai de memòria democràtica, per les traces que el conflicte bèl·lic de la Guerra Civil hi va deixar.

L’acció política a favor del Montagut es va concretar dimarts al vespre amb l’aprovació per unanimitat d’una moció defensada pel conseller d’ERC Joaquim Roqué al plenari del Consell Comarcal. El text aprovat recorda que l’hotel Montagut està tancat de fa vint anys per culpa del traçat de la carretera N-260 que discorre per davant mateix de l’establiment, que es converteix en un mur de vehicles a alta velocitat que dificulta el pas a l’altra costat de la propietat, on hi ha el jardí i la zona esportiva. Els amos del Montagut fa anys que demanen sense èxit un semàfor.

Ara, el Consell Comarcal demana una solució definitiva i ambiciosa consistent a eliminar la carretera per davant de l’hotel amb la construcció d’una variant i mentre aquesta solució no s’executi. Ara per ara, aquesta proposta no té acollida en l’Estat, a qui pertany la via, tal com ha informat recentment el sotsdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, al president del Consell Comarcal.

La moció també demana convertir la tercera planta de l’hotel en un espai de memòria democràtica. Durant la guerra l’hotel va ser hospital. Els ferits i els soldats feixistes que hi van anar hi van deixar grafits a les parets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia