Salut

salut

La reunió de demà de Salut i metges, decisiva per evitar la vaga

Ambdues parts busquen una solució jurídica viable per fer canvis organitzatius i assistencials que permetin la reducció de càrrega de treball

Salut traslladarà a la negociació del conveni les demandes retributives

Demà a les nou del matí, els responsables del departament de Salut i dels representants del sindicat de metges tornaran a reunir-se per mirar d’arribar a un acord que eviti la vaga convocada pels propers tres dies. Serà una reunió tècnica perquè s’està intentant trobar un “encaix jurídic” viable per fer possible la reorganització del treball i dels serveis assistencials de manera que s’aconsegueixi una reducció de la càrrega de treball que els metges consideren excessiva.

Avui han estat més de cinc hores de reunió i els representants dels metges i del CatSalut han coincidit a dir que han assolit un mecanisme per trobar “encaix jurídic” a les millores organitzativa i assistencial del sector i s’han emplaçat a aquest dimarts per intentar acordar una solució. Seran delegacions tècniques les que abordaran demà els problemes en les agendes dels facultatius i en l’accessibilitat al sistema de salut com les llistes d’espera, segons explica ACN.

Pel que fa a les demandes salarials dels metges, el sotsdirector del CatSalut, Alfredo García, avança que el departament les traslladarà a les taules de negociació dels convenis laborals i que donen la qüestió per tancada en aquest punt –el conseller de Salut, Manel Balcells, ja va advertir l’altre dia que un augment de sou no es podia fer a través d’un acord o decret governamental. Metges de Catalunya, però, manté la vaga convocada per dimecres, dijous i divendres en espera dels resultats de la trobada de demà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia