Societat

Cassà aprova les bases per a la licitació del servei d’abastament d’aigua

L’estudi de la viabilitat preveu unes inversions de més de 492.000 euros per reformar part de la xarxa

L’Ajuntament de Cassà de la Selva ha aprovat la viabilitat de l’estudi per la concessió del servei d’abastament d’aigua potable del municipi. El servei que es licitarà per un període de 10 anys un import de fins a 9,2 milions d’euros.

D’aquesta manera, l’estudi de la viabilitat de la concessió preveu unes inversions de més de 492.000 € per reformar part de la xarxa del clavegueram i pluvials, renovar els comptadors que tenen més de 15 anys d’antiguitat (que representen el 82% del total) i la millora d’algunes instal·lacions.

Les característiques de la xarxa a Cassà, on el 45% de les canonades són de fibrociment, molt per sobre de la mitjana nacional que està al 20% fa que eliminar aquest tipus de conduccions sigui unes de les prioritats.

Aquesta concessió del servei doncs es contempla que sigui per l’abastament de l’aigua potable i també pel manteniment i la millora del clavegueram en un únic contracte.

Les inversions que l’empresa concessionària haurà de realitzar en els dos primers anys recullen la legalització de la xarxa d’abastament d’aigua potable, per complir amb els requisits d’emmagatzematge de productes químics, la reforma del clavegueram del carrer Cervantes, (cantonada amb la plaça de la Font de Can Tolosà), la impermeabilització i reparació dels dos vasos del dipòsit vell d’aigua potable i la renovació dels comptadors durant el primer any. El segon any es preveu la reforma del clavegueram del carrer Pompeu Fabra i la de la xarxa de pluvials del carrer Peralada.

La concessió també preveu un cànon variable de millora d’infraestructures hidràuliques del 4,25% dels ingressos, que s’estima que representaran uns 38.000 € anuals, que també es destinaran a inversions, tot i que aquest import pot augmentar en el procés de licitació.

L’estudi estima que la factura de l’aigua es podria veure reduïda fins a un 7%, cosa que es traduiria en un estalvi significatiu pels veïns i veïnes de Cassà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia