Salut

Salut

A Banyoles, el Punt Lila va sobre rodes

El servei s’equipa amb una seu mòbil condicionada en una antiga caravana per alumnes de l’institut Brugulat, amb disseny d’Andreu Carulla

En els pocs anys que els punts liles estan integrats en els actes multitudinaris, quan a aquest servei d’atenció a les víctimes de violència masclista li posàvem el qualificatiu de “mòbil” ens referíem a voluntaris i professionals que voltaven entre la gent i els oferien assistència o consells. A partir d’ara haurem de revisar el concepte perquè a Banyoles s’han dotat d’un punt lila mòbil en sentit literal: una sala i un expositor condicionats en una antiga caravana que es traslladarà d’esdeveniment en esdeveniment. En el cas d’aquesta ciutat, la motorhome (d’una gamma de colors dominada pel color lila, com no podia ser d’altra manera) vindrà a substituir la taula i cadires o la parada que havien constituït la seu del servei. L’estrena serà la nit del pròxim dissabte, dia 11, a la plaça de les Rodes, amb motiu del carnaval, la festa banyolina en què es registren més agressions de caire sexual (en un sentit molt ampli), segons una enquesta donada a conèixer ara fa justament un any. Coincidint amb aquesta novetat, al servei s’hi afegirà un o una tècnica de l’associació Canaan per atendre també casos relacionats amb la drogoaddicció.

Ahir van presentar el nou Punt Lila a l’institut Josep Brugulat amb una nodrida representació d’estudiants de cicles formatius, que són els que l’han construït a partir de les necessitats explicades per les tècniques del servei i el treball del dissenyador Andreu Carulla . El Rotary i DipSalut de la Diputació han ajudat a finançar-ho. La caravana ofereix el gran avantatge –es va remarcar durant l’acte– que s’hi pot atendre les usuàries amb privacitat, cosa que era impossible fins ara. Un altre –hi van afegir– és el fet que amb aquest format es dona molta més visibilitat al servei. Al marge d’aquestes qüestions més funcionals, el procés de pensar-la, dissenyar-la i construir-la ha estan molt valuós des del punt de vista educatiu, va considerar el director del Brugulat, Rafel Juanola. Ell i la regidora de Benestar Social, Ester Busquets, van posar el Punt Lila mòbil d’exemple del que haurien de ser sempre els projectes sorgits d’un centre d’ensenyament i de model del que és un bon projecte pensat per a la ciutat, respectivament. D’altra banda, Busquets va anunciar la intenció d’ampliar el camp d’acció del Punt Lila –tradicionalment associat als joves– a tota mena d’esdeveniments susceptibles de ser escenari d’agressions masclistes o LGTBI-fòbiques. La regidora va esmentar d’exemple els actes de Gent Gran Activa: “Hi ha moltes dones grans que pateixen maltractaments”, va assenyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona