Infraestructures i serveis

L’antic escorxador de Figueres, per a emergències socials

Lladó confirma la voluntat de convertir-lo en un espai integral d’atenció, durant la visita del conseller Campuzano

L’Ajuntament de Figueres va aprofitar ahir la visita del conseller de Benestar Social, Carles Campuzano, a la ciutat per anunciar la voluntat de crear l’espai integral d’atenció per a emergències social, fet que suposaria traslladar el menjador social i la centralització de recursos de l’atenció de persones sense sostre, i es preveu que s’instal·li a l’antic escorxador comarcal del carrer Vila-sacra, una parcel·la de propietat municipal de 6.112 metres quadrats, situada al costat de la depuradora de la ciutat, al vessant est. En aquest mateix solar s’hi vol traslladar també l’actual seu de la Guàrdia Urbana de la ciutat, ara situada al vessant oest.

L’antic escorxador és un edifici de 6.112 metres quadrats del qual el Consell Comarcal va revertir la cessió que li havia fet fa uns anys l’Ajuntament per encabir l’antic escorxador comarcal, que va entrar en concurs de creditors l’any 2018.

Ahir, amb motiu de la visita del conseller de Benestar Social, Carles Campuzano, a la ciutat, les autoritats locals van exposar durant una reunió de treball el dispositiu d’emergència que hi ha a la ciutat. També durant la reunió es van tractar altres temes, com ara la zona oest de la ciutat i la proposta que el departament impulsi la creació d’un consorci per a la transformació social dels barris de Figueres oest, el qual hauria d’implicar altres administracions com ara la Generalitat, la Diputació i l’Estat, per tal de fer les inversions necessàries que necessita aquesta zona de la ciutat. Suposaria una transformació necessària de la zona, partint de l’anàlisi i l’informe de situació d’aquests barris de la ciutat que s’ha elaborat recentment.

També s’ha presentat al conseller Carles Campuzano els canvis urbanístics i la cessió d’espai per garantir el futur d’Altem (entitat que vetlla per l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental) i l’impuls d’un nou model residencial i de gestió de l’entitat, un projecte que té el total suport de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia