Educació

Més vacants que matriculats a 1r d’ESO del Xifra

L’alumnat del Pont Major serà derivat al Vicens Vives i al Carles Rahola al setembre

Responsables del departament d’Educació van exposar ahir en una doble reunió al centre cívic del Pont Major de Girona les raons per què l’institut Narcís Xifra i Masmitjà perdrà l’etapa d’ESO de manera progressiva i a partir del setembre, quan ja no hi haurà cap grup de primer. Segons va dir ahir un inspector del departament, el curs 2022/23 a primer del Xifra hi ha hagut més vacants (27) que alumnes matriculats (18).

Aquesta és una de les raons que va esgrimir l’inspector, acompanyat d’una altra inspectora del departament i del regidor d’Educació, Àdam Bertran (ERC), que va fer d’amfitrió. La Generalitat i l’Ajuntament havien convocat les famílies per exposar la planificació del departament, que derivarà l’alumnat de 12 anys a dos altres centres, al Vicens Vives, a Vista Alegre-Pedreres, i al Carles Rahola, a Taialà. Hi va haver una reunió per a famílies dels col·legis Carme Auguet i Fedac Pont Major i una altra, per a les del Xifra i l’escola Montjuïc.

Les administracions es van comprometre que les famílies tindran “transport amb monitor per acompanyar fills i filles” –va dir Bertran– i intentaran evitar que una família tingui dos fills en dos centres diferents. Pares i mares van lamentar la desatenció rebuda pel Xifra.

En una nota de premsa, el PSC lamenta la pèrdua de l’ESO del Xifra i tem que les línies perdudes no es compensin i, per tant, les ràtios augmentin. Pel regidor Joaquim Ruhí, allunyar estudis dels barris perifèrics és “una política social nefasta”.Al Xifra hi ha 1.590 alumnes, 1.185 dels quals fan un cicle formatiu d’FP, 254 d’ESO i 151 de batxillerat

Per l’AMPA del Carme Auguet, “desprotecció”

Els alumnes de primer d’ESO que haurien d’anar a l’institut Narcís Xifra al setembre provenen, majoritàriament, de l’escola Carme Auguet, al mateix barri. La presidenta de l’associació de mares i pares (AMPA) del centre, Cristina Punset, explica que la pèrdua de l’ESO al Xifra els provoca la sensació “de desprotecció” en el sentit que, amb 12 anys, els adolescents hauran d’anar “sols” a un altre barri de la ciutat. Punset diu que al Pont Major hi ha famílies d’orígens africans, cosa que podria provocar hipotètics casos de discriminació en un altre centre més gran, fora del seu barri. L’AMPA considera imprescindible que el transport a altres instituts sigui gratuït per a les famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia