Societat

societat

S’arxiven les denúncies contra les superilles de l’Eixample

La secció de Medi Ambient i Urbanisme de la fiscalia de Barcelona ha arxivat la investigació contra les superilles de l’Eixample. Les diligències d’investigació es van incoar l’abril del 2022, arran de dues denúncies interposades per Salvem Barcelona i un exarquitecte del consistori. El fiscal ha considerat que no hi havia elements suficients per considerar que hi hagués un delicte sobre l’ordenació del territori com consideraven els denunciants. Un cop analitzats els informes tècnics i l’actuació duta a terme, la fiscalia conclou que “no és evident” que, per a la realització d’una ordenació d’aquest espai públic com la plantejada, fos necessària prèviament la modificació del pla general metropolità com entenien els denunciants.

El govern de l’alcaldessa Ada Colau ha celebrat a les xarxes socials l’arxivament de la investigació contra el seu projecte de reforma urbana de l’Eixample per un possible delicte contra l’ordenació territorial. Per la seva banda, el president de Salvem Barcelona, Jacint Soler, considera “política” la decisió de la fiscalia i lamenta que el ministeri fiscal no s’hagi posat en contacte abans amb els denunciants ni amb comerciants. L’entitat diu que no es quedarà de braços plegats i que aviat emprendrà “altres mesures”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia