Societat

El lloguer no para de créixer i bat rècords

Un informe d’Idealista revela que el preu ha pujat a Catalunya un 13,2% en un any

El preu del lloguer marca màxims històrics. Catalunya té el preu de lloguer més alt de tot l’Estat (15,8 euros/m2) i Barcelona torna a ser capital de rècord, amb 19,4 euros/m2, segons el darrer informe del mes de febrer del portal immobiliari Idealista. La ciutat comtal està per sobre de Madrid (16,6 euros/m2), Sant Sebastià (16,1 euros/m2) o Palma (13,6 euros/m2). A l’Estat, el preu mitjà del lloguer és d’11,7 euros/m2, que també és un màxim des que la immobiliària té registres.

Si es comparen els preus actuals amb els d’un any abans, el lloguer a Barcelona s’ha elevat un 20,2%, cosa que converteix la capital catalana en la segona ciutat de l’Estat amb un creixement més pronunciat, després Màlaga (22,9 %).

La demarcació de Barcelona ha baixat el preu un 1,3% en el darrer mes, però segueix sent la més cara, davant de Madrid. A Catalunya, en general, també ha baixat lleugerament el preu un 1,2%. Però això no amaga el remarcable augment patit en un sol any d’un 13,2%. El preu del lloguer s’ha disparat força més al Principat que la mitjana estatal, que és del 8,7%. Si ho mirem per demarcacions, la de Barcelona ha pujat un 13,9%, molt superada per les comarques gironines, on l’increment ha estat del 27,5%. A la demarcació de Lleida ha augmentat un 11,7%, molt influït pel factor esquí, mentre a Tarragona ha pujat un 11,5%.

La demarcació de Barcelona (16,7 euros/m2) segueix sent la més cara de tot l’Estat. Madrid també ha patit augments, però no s’ha enfilat tant: en la comunitat ha augmentat un 9,7% en un any, mentre a la capital de l’Estat, un 10,9%.

Quan cada dia creix la població que viu de lloguer, sobretot entre la generació més jove que ho té difícil per accedir a una propietat, els preus tendeixen a disparar-se al ritme de l’economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia