Societat

SALT

Premi Tres de Març col·lectiu a Salt, amb “regal a la ciutadania”

Salt va donar inici ahir a un any d’actes per commemorar el 40è aniversari de la seva independència de Girona –a Sarrià de Ter no hi ha cap celebració–. Una doble funció de Salt i els fils invisibles al Centre d’Arts Escèniques El Canal es va servir amb un “regal a la ciutadania”, exposa l’alcalde, Jordi Viñas (ERC), en el marc dels premis Tres de Març.

El regal és un exemplar del llibre El meu Salt i el del futur, que inclou articles d’una quinzena de saltencs i de tres exalcaldes i fotografies de Josep Maria Oliveras. La feina de coordinació l’ha feta Miquel Berga, comissari dels actes del 40è aniversari. L’Ajuntament ha editat 1.500 exemplars i ahir en va repartir als assistents.

Darrere de Salvador Sunyer, Xavier Corominas, Jaume Torramadé i Iolanda Pineda, Viñas és el cinquè batlle des del 1983. Recorda el 3 de març de fa quatre dècades com una “recuperació de la identitat”. Considera que el poble té “una gran quantitat de riquesa que ha d’aprofitar en el futur”.

El premi Tres de Març del 2023 és col·lectiu i no a cap persona o entitat, “un acte institucional diferent”, diu Viñas. El 2022, per exemple, el van rebre Josep Boó i, a títol pòstum, Josep Maria Seguí. El 2019, l’antiga professora de l’institut Salvador Espriu i presidenta de Càritas Salt, Montserrat Manén, va ser la distingida, amb el Salt Gimnàstic Club. A El meu Salt i el del futur, Manén hi exposa que la igualtat d’oportunitats en l’educació i el treball és irrenunciable.

“Dura i estimulant”

El Canal, amb 280 seients, va ser l’escenari de l’estrena de la producció Salt i els fils invisibles, dirigit per Xicu Masó. Pel director de l’equipament, Xavier Díaz, s’hi explica la realitat “rica i plural,i dura i estimulant” de la vila de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia