Salut

La salut sexual i reproductiva centrarà La Marató del 2023 d’enguany

Serà el primer cop que es dedica a aquesta temàtica i es farà el 17 de desembre

El Patronat de la Fundació La Marató de TV3 ha aprovat, a proposta de la Comissió Assessora Científica, que la salut sexual i reproductiva centri la pròxima edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que se celebrarà el diumenge 17 de desembre del 2023. Serà la primera vegada que La Marató es dedica a aquesta temàtica, que, segons els professionals de la salut, engloba el conjunt de patologies que  afecten més la població, en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. Es tracta de malalties que tenen una prevalença de 3 milions de persones a Catalunya i una incidència  que s’estima en 210.905 nous casos cada any.

Els professionals experts en salut sexual i reproductiva destaquen que aquestes malalties són molt poc conegudes, especialment entre el jovent. En aquesta edició de la marató es veuran reflectides les patologies i complicacions relacionades amb l’aparell reproductor, la medicina reproductiva, i les vinculades a l’embaràs i el part, entre d’altres. Alguns exemples d’aquestes malalties i problemes, que afecten greument la qualitat de vida de les persones, especialment de les dones, són la preeclàmpsia, l’endometriosi, les infeccions de transmissió sexual, el dolor pelvià i el vaginisme, els problemes associats a la menstruació i a l’etapa de la menopausa, la prematuritat, les disfuncions sexuals, les disfuncions del sòl pelvià, els problemes en el part i els càncers de mama, de coll d’úter o de pròstata.

La Marató d’enguany voldrà posar especial atenció en la necessitat de contemplar la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la medicina i de la recerca.

Des del 1992, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat més de 236 milions d’euros  gràcies a la confiança de la ciutadania. Els fons procedents de donatius han permès finançar 985 projectes de recerca amb la implicació de 9.674 investigadors i investigadores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia