Societat

El procés independentista i la llengua, els temes que més polaritzen la societat catalana

Un estudi sobre convivència de l’Institut Català Internacional de la Pau conclou que el 32% de la població percep que la seva cultura o forma de vida està amenaçada i

Un 28% desconfia de la resta de ciutadania

El procés independentista i la llengua són els dos temes que més polaritzen la societat catalana, segons l’estudi la darrera enquesta sobre Convivència i Cohesió a Catalunya elaborada per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). L’enquesta, que ha estat presentada aquest matí, mostra un empitjorament dels indicadors de convivència, sobretot en relació amb l’incivisme. Durant la presentació, l’ICIP ha avisat que hi ha un sector significatiu de la població que té percepcions i opinions que poden ser “preocupants”. En aquest sentit ha destacat que hi ha un 32% dels enquestats que diuen percebre que la seva cultura o forma de vida està amenaçada i un 28% que diu desconfiar de la resta de ciutadania. Un 24% considera negativa la immigració i un 15% admet fins i tot que faria servir la violència per defensar el medi ambient, el país o les seves idees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia