Infraestructures i serveis

sequera

La cimera per la sequera serà el 31 de març

El govern crida a la responsabilitat per aprovar el decret de mesures que el PSC insisteix que es tramiti com a projecte de llei

El balanç per l’operatiu d’extracció dels peixos de Sau no es farà fins la setmana vinent

El president Aragonès convocarà per al divendres 31 a les cinc de la tarda al Palau de la Generalitat la cimera dels grups parlamentaris per abordar les mesures d’urgència contra la sequera. L’executiu d’ERC vol explicar a la resta de grups les mesures però també “establir noves prioritats” en paraules de la portaveu del govern, Patrícia Plana, en la compareixença posterior al consell executiu d’aquest matí. Per altra banda, davant de la insistència del PSC de demanar que el decret de mesures urgents per sequera es tramiti com a projecte de llei amb l’advertència que podrien no aprovar les mesures si el govern insisteix a fer-ho a través del decret, Plaja s’ha limitat a reafirmar que “confiem en tots els partits per poder aprovar aquest decret”.

L’executiu recorda que el decret ha de servir per garantir els abastaments d’aigua potable i blindar jurídicament les accions i obres que siguin necessàries però també per dissuadir de l’incompliment de les restriccions d’ús d’aigua que ja estan vigents en decretar-se l’estat d’excepcionalitat per sequera. La portaveu ha insistit que l’objectiu és dissuadir possibles incompliments si bé el decret també contempla penalitzar-los.

Pel que fa a les accions i projectes en marxa o a impulsar amb urgència, l’executiu català reafirma que s’hauran d’executar encara que aquesta primavera plogui prou per millorar una mica la situació. A més de recordar que caldrien precipitacions importants i continuades per omplir els embassaments de les conques internes que, avui, es troben al 27%, la portaveu del govern conclou que “independentment que plogui els propers mesos, la situació actual de sequera deixarà de ser un fet excepcional en el futur. S’hauran d’adoptar totes les mesures previstes” encara que la situació millori.

Pel que fa a l’operatiu de pesca dels peixos que resten a l’embassament de Sau, la portaveu ha informat que no es farà un balanç fins la setmana que ve perquè, avui, els pescadors encarregats encara fan proves d’adaptació al pantà tenint en compte que estan acostumats a treballar al mar i el volum d’aigua de Sau és molt baix – 14 hm³, un escàs 8% de la seva capacitat. La decisió de desembassar cap al pantà de Susqueda la major part de les reserves que queden a Sau s’ha fet precisament per conservar en bones condicions de salubritat l’aigua restant tenint en compte que, en nivells baixos, l’aigua es barreja amb el fang.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT