Medi ambient

Estudiants de l’Escala retiren 22 kg de brossa de la platja

L’acció, duta a terme a Sant Martí d’Empúries, forma part d’un projecte dels pescadors de conscienciació sobre els residus i la biodiversitat

Un centenar d’estudiants de 3r d’ESO de l’institut El Pedró de l’Escala han recollit, en només mitja hora, 22 kg de brossa i plàstics que hi havia a la platja del Rec del Molí, a Sant Martí d’Empúries. Després de recollir totes les deixalles s’han classificat en funció del tipus de residu que era. L’acció -explica l’ACN- forma part d’una jornada del projecte educatiu La Mar de Net, de Pesca Neta.

A banda d’aquesta recollida, en la jornada -organitzada per la Fundació per a la Creativació, la Confraria de Pescadors de l’Escala i la Fundació CRAM- hi han hagut diverses xerrades divulgatives sobre els residus i la biodiversitat marina.

Aquest divendres les activitats es traslladaran a l’Estartit amb els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Portitxol. Amb La Mar de Net, la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i la Fundació per a la Creativació volen conscienciar als infants i joves sobre la contaminació que hi ha al litoral gironí. Durant les jornades, els pescadors expliquen quina tasca fan i la dificultat que suposa la presència de plàstics en el mar. Per això els pescadors estan portant a terme diverses iniciatives per retirar la brossa de l’aigua. A partir d’aquí, els infants i adolescents poden pensar projectes i iniciatives que es puguin aplicar en el seu municipi per reduir l’impacte humà i protegir el medi marí.

El projecte compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Acció i Agenda Rural i els Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia