Societat

Organitzen a Campdevànol unes jornades de Memòria Democràtica

Tenen lloc aquest cap de setmana, amb l’objectiu de ser un homenatge a les víctimes dels bombardejos de la guerra civil

Aquest cap de setmana es faran a Campdevànol unes jornades de Memòria Democràtica, que tindran d’eix vertebrador els bombardejos de l’aviació franquista que el poble va patir el 23 i el 27 de gener i el 2 de febrer del 1936, en els quals van morir una trentena de persones, entre civils i soldats.. L’alcaldessa, Dolors Costa, explica que es vol fer “un reconeixement a totes les persones que van perdre la vida en aquells dies i no deixar que el que va passar a Campdevànol caigui en l’oblit”.

El programa s’iniciarà divendres (18.30h, Centre Cívic) amb la inauguració de La Retirada. L’ofensiva a Catalunya, una exposició de la que n’és comissari el director del Museu de la Retirada de Camprodon, Lluís Bassaganya.

L’endemà, dissabte, a les 12.30h començarà una visita guiada pels escenaris d’un dels bombardejos i a les 18h es projectarà Quan les bombes callen. El bombardeig del 27 de gener de 1939, un documental dels periodistes Ruth Espuny i Jordi Altesa. Seguidament hi haurà un concert.

Les jornades acabaran el diumenge amb l’acte institucional al cementiri, amb la presència del director general de Memòria Democràtica, Alfons Aragoneses, autoritats locals i familiars de les víctimes dels bombardejos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia