Societat

El 70% dels joves creuen que el cànnabis és millor per la salut que el tabac o l’alcohol

Segons un estudi de la FAD, els joves tenen millor consideració del cànnabis, però un 51% creu que si se suavitzés la normativa augmentaria el consum

Més del 70% dels joves creuen que el cànnabis és millor per la salut que el tabac o l’alcohol. Aquesta és una de les conclusions d’un estudi realitzat per la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), que alerta que aquesta droga està molt més acceptada que d’altres que són legals. L’enquesta s’ha fet a 634 joves de 18 a 34 anys, i a 382 persones entre 35 i 65 anys per poder fer la comparació i fixar-se amb les dades juvenils. Segons apunten els resultats, els joves assumeixen els riscos sanitaris i legals del consum, però també fan referència als suposats beneficis com ara la diversió, l’experiment, la relaxació i el sentiment de grup. La substància està força normalitzada entre el jovent que, de fet, demana en un 55,9% que es reguli per a l’ús terapèutic, fet iniciat a l’Estat l’any passat. Però només un 34,6% defensen que es regularitzi per al consum recreatiu.

Hi ha una dada significativa sobre la flexibilització de les normes sobre el cànnabis: el 51% creu que si se suavitzen les lleis augmentaria el consum i un 41% també sosté que els problemes derivats del consum anirien a l’alça. De fet, gairebé un 16% dels enquestats afirmen que provarien la substància i un 18, 3% la consumirien més del que ja ho fan.

En aquest sentit, els joves tenen divisió de parers sobre la flexibilització de normes: un 33,8% hi estaria d’acord, però un 27,7% considera que cal endurir-les més.

Riscos i consum

El 55,8% dels joves preguntats responen que el risc de consumir la substància és bastant alt, però un considerable 32% diu que el risc és mitjà, mentre per un 12% és baix o inexistent.

Segons els estudis de consum de drogues de l’Estat, com Estudes, el cànnabis és la droga il·legal més consumida, sobretot entre els joves. Un 28,6% d’estudiants entre 15 i 18 anys l’han consumit alguna vegada. Però les dades de consum habitual també són altes: un 22,3% n’ha pres el darrer any i un 14,9% en el darrer mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES