Societat

Presó per a un conductor d’autobús per insults racistes

El treballador de TMB va arribar a forcejar amb els fills de la dona musulmana a la que havia humiliat

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó un conductor d’autobús de TMB per insults racistes a una passatgera musulmana i els seus tres fills menors el maig del 2020. Com informa l’ACN, la dona va tenir problemes per validar una targeta i això va provocar que el conductor li digués que venia a Catalunya per “viure gratis” i que se n’havia de tornar al seu país. El conductor, finalment, la va obligar a baixar del vehicle i un cop fora va intentar treure el vel de la dona i va forcejar amb els fills, que volien protegir la seva mare. El tribunal el condemna a presó per un delicte d’odi i també li imposa una multa de 1.800 euros. Per últim, s’ha establert una indemnització a les víctimes de 4.383 euros d’indemnització a les víctimes, que haurà de pagar TMB, i tres anys d’inhabilitació per a feines relacionades amb la docència, els esports o el lleure.

Els fets van passar a la línia V-19 al Carme, en direcció a la Barceloneta. La sentència de l’Audiència de Barcelona imposa que sigui TMB qui pagui les indemnitzacions perquè és la responsable del correcte funcionament del servei. A més, el tribunal recorda a l’empresa pública que la formació als conductors “ha de complementar-se amb altres mesures” per evitar fets com aquest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia