Salut

SALUT

Despleguen el programa d’atenció a la crisi infantil i juvenil en salut mental

Ja està en servei a les comarques de l’Alt, el Baix Empordà i també a la Selva

S’està treballant perquè hi estigui aviat al Gironès, Pla de l’Estany, Selva interior i Garrotxa

La Regió Sanitària de Girona ja ha iniciat a comarques gironines el desplegament del programa d’atenció a la crisi infantil i juvenil en salut mental en línia amb els objectius del Pla de Salut 2021-2025.

Es tracta d’un pla d’acció d’intervenció de la crisi a domicili dirigit a la població de 6 a 17 anys, en una situació de complexitat, ja sigui per la seva vulnerabilitat sociofamiliar o pel seu estat psicopatològic. L’objectiu del programa és abordar els casos que necessiten d’una intervenció intensiva però que per aquesta situació de complexitat, els pacients i les seves famílies tenen dificultats per visitar-se als centres de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ) o anar als hospitals de dia, que són els recursos que cobririen aquest tipus de necessitat, juntament amb les unitats d’hospitalització.

El programa, que ja està en marxa a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà i la Selva marítima, s’articula a través d’equips de professionals que ofereixen una atenció continuada a domicili. Aquests equips, que depenen de cada CSMIJ comarcal de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), estan integrats per un psiquiatre infantil, un psicòleg clínic, un infermer especialitzat en salut mental, un educador social, un treballador social i un terapeuta ocupacional, a més del referent administratiu.

Els equips, que treballen coordinadament amb els professionals del CSMIJ de referència del qual depenen, atenen els infants o joves i les seves famílies en els aspectes psicosocials individuals i familiars fins que aquestes persones assoleixin l’estabilitat clínica suficient per poder assistir a un recurs d’atenció comunitària existent (centre de salut mental o hospital de dia). Aquesta primavera, el programa s’acabarà d’estendre a les comarques del Gironès-Pla de l’Estany, Selva interior, Garrotxa i Ripollès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia