Educació

EDUCACIÓ

El programa ’Municipis 360’ fa balanç de mandat

Aquest matí s’ha fet públiques les conclusions en un acte celebrat a la Casa de Cultura de Girona

Hi ha participat el president de la Diputació, Miquel Noguer, i el director d’Educació 360, Enric Aragonès

Aquest matí s’ha presentat a la Casa de Cultura de Girona el balanç, en el marc de la legislatura 2019-2023, del programa «Municipis 360». L’acte ha comptat amb la participació de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, que ha obert la jornada; Albert Quintana, coordinador de la Xarxa Territorial Educació 360 ; Enric Aragonès, director d’Educació 360, i Josep Piferrer, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Girona.

En la seva intervenció, Miquel Noguer ha remarcat que «l’ensenyament i l’educació garanteixen la cohesió, la identificació de les persones vers la seva comunitat; proporcionen les eines perquè tothom pugui, en la mesura de les seves capacitats, tenir les mateixes oportunitats». També ha esmentat l’adhesió de la Diputació al projecte, l’any 2019, amb l’inici d’aquesta legislatura, i ha remarcat el compromís de l’ens amb l’educació, ja que «de bon principi va resultar evident que aquesta política d’educació 360 graus s’havia de liderar des de la proximitat, des de l’Administració local».

En el primer torn d’intervencions, Albert Quintana ha presentat la consolidació del programa «Educació 360» a les comarques gironines. Tot seguit, Enric Aragonès ha explicat l’agenda de polítiques municipals del mateix programa. I, finalment, Josep Piferrer ha exposat que la Diputació de Girona aposta pel projecte i dona suport als ajuntaments que impulsen l’«Educació 360» amb assessorament i suport econòmic.

El 2 d’abril de 2019 es va signar el Protocol d’intencions entre la Diputació de Girona i l’Aliança Educació 360 per a l’adhesió de la Diputació a aquesta iniciativa. En el marc d’aquest acord, la Diputació va posar en marxa, l’any 2020, una línia d’ajudes per a formació en educació 360 i, l’any 2021, una segona línia que ha servit per impulsar projectes amb aquesta nova mirada educativa. A la jornada d’avui, s’ha presentat la nova línia de subvencions per al foment de programes i projectes educatius en l’àmbit de les comarques gironines.

Amb aquesta proposta de la Diputació de Girona es dona resposta a un dels objectius de l’ens d’aquesta legislatura: impulsar i donar suport a projectes d’educació i de promoció cultural, patrimonial i artística, i col·laborar i cooperar amb agents públics i privats en aquests àmbits. En el marc d’aquests objectius, la Diputació treballa per fer arribar la cultura i l’educació arreu del territori i al màxim de població possible, especialment a les persones que pateixen risc d’exclusió o privació culturals.

«Educació 360» és una iniciativa impulsada per la Fundació Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona. La Diputació de Girona s’hi va adherir l’abril de 2019.

L’Aliança Educació 360 es proposa connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu, i també entre els diversos àmbits educatius: que es pugui accedir a noves oportunitats educatives amb equitat, sense exclusions, i que cada persona construeixi el seu propi itinerari vital. És un projecte obert a la incorporació d’ens locals; centres educatius; entitats del tercer sector dels àmbits del lleure, esportiu, cultural i social de Catalunya; associacions de famílies d’alumnes (AFA) i organitzacions de famílies; iniciatives comunitàries i empresarials; equipaments i recursos, així com a centres de recerca i universitats, i organitzacions professionals i ciutadans compromesos amb el canvi educatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia