Societat

Confirmada la presó permanent a l’home que va gravar la parella quan agonitzava per un atac diabètic

El Tribunal Suprem referma que l’havia maltractat anteriorment i va simular que l’ajudava per exculpar-se

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la pena imposada per l’Audiència de Barcelona i ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de presó permanent revisable per a l’home de Viladecans (Baix Llobregat) que va deixar morir agonitzant d’hiperglucèmia la seva dona diabètica mentre la gravava amb el mòbil el 17 de juny del 2019.

La parella feia uns mesos que sortia i l’home vexava i maltractava la dona des de feia setmanes. La nit dels fets, ella el va trucar per demanar-li ajuda perquè no es trobava bé. L’home va anar al domicili, però en comptes d’ajudar-la la va gravar mentre anava defallint i simulava que l’ajudava. L’home va comunicar la mort als Mossos i va aportar les imatges per exculpar-se.

L’home va ser condemnat a un any i mig de presó per tres delictes de maltractament en l’àmbit de la violència de gènere, sis mesos per cada un, sis mesos de presó més per un delicte de maltractament habitual i un any de presó per un delicte contra la intimitat pels vídeos que va gravar de la parella sense el permís d’aquesta.

Els fets provats recullen que el condemnat va iniciar una relació sentimental, sense convivència, amb la víctima, entre febrer i març del 2019, i que, a poc a poc, es va imposar sobre ella, controlant-la i menyspreant-la en públic i en privat, fent que ella se sentís inferior, i mantenint diverses discussions en què la dona va ser agredida per ell. El condemnat sabia que la seva parella patia diabetis i que era insulinodependent, ja que necessitava injectar-se el fàrmac cada dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia